Kapela Purist, ktorej jadro tvorí dvojica Juraj Peták a Alan Prekop, po piatich rokoch vydáva bez ohlásenia nový singel s názvom Ladyboi venovaný LGBTI+ komunite. Novinku dnes popoludní predstavili aj vo vysielaní Rádia_FM, kde priblížili aj svoje ďalšie plány. Ďalší singel bude nasledovať už v novembri.


"Po udalostiach, ktoré sa udiali v bare Tepláreň na Zámockej ulici, považujeme za dôležité verejne vyjadriť svoj názor a postaviť sa za komunitu ľudí, ktorí sú súčasťou našich životov, sú medzi nimi naši kamaráti a máme ich radi. Skladba Ladyboi vznikla ešte minulý rok a otvorene hovorí o túžbe po slobode, pochopení a o inakosti, ktorú naša spoločnosť ešte vždy nevie pochopiť a prijať. Inakosť pre nás znamená jedinečnosť. Jedinečnosť je vzácna, a preto si ju treba vážiť a chrániť ju," odkazujú Purist.


Ladyboi dnes vychádza na všetkých streamovacích službách bez predchádzajúceho avíza, no nie je to jediná skladba, ktorú v rámci návratu Purist na scénu môžeme očakávať. Zverejnená skladba pôvodne ani nemala byť prvým tohtoročným singlom Purist a kapela ju vydala v reakcii na vraždu Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča.

Ak by k tejto tragédii nedošlo, comebackovým singlom by bola skladba 
Intuition, ktorá vyjde 17. novembra. V decembri Purist odohrajú aj dva menšie koncerty v Bratislave a Prahe a na rok 2023 chystajú ďalšie single a aktivity.

Redakciu Hudba.sk za Purist informoval Juraj Peták. Správu sme upravili a doplnili. Novinky kapely môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.