Britská rocková formácia The Rolling Stones dostala pokutu 200-tisíc libier (v prepočte približne 247-tisíc eur) za to, že v nedeľu nedodržala nočný pokoj v okolí londýnskej O2 Areny. Skupina mala povolenie hrať v tejto hale do 22:30, no svoj veľký comebackový koncert ukončila až o 23:05.

"Je to veľká pokuta, chlapci si len robili svoju prácu. Pred halou nestál žiaden správca, ktorý by štrngal kľúčmi so slovami, že chce ísť domov," uviedol manažér kapely Bernard Doherty.

Bývalí členovia aj hviezdni hostia

Prvý zo série piatich vypredaných "narodeninových" koncertov v Londýne a USA sa inak vydaril. Vystúpenie The Rolling Stones chválili návštevníci koncertu, medzi ktorými nechýbal napríklad Noel Gallagher či Rob Zombie. Okrem štyroch členov kapely - Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Charlieho Wattsa a Ronnieho Wooda - sa na pódiu predviedli aj dvaja bývalí členovia Bill Wyman a Mick Taylor.

Legendárna skupina prekvapila aj hviezdnymi hosťami - americká speváčka Mary J. Blige sa postarala o vokály v piesni Gimme Shelter a gitarista Jeff Beck sa na pódiu predviedol v klasike I’m Going Down z roku 1969. Skupina odohrala dovedna 23 skladieb vrátane hitov Jumpin' Jack Flash, Miss You, Start Me Up, Wild Horses, Honky Tonk Women a Brown Sugar. Prekvapujúco však nezaznela slávna pieseň (I Can't Get No) Satisfaction.

TIP: Pozrite si fotky z koncertu v galérii

Na úvod koncertu rôzne osobnosti ako Iggy Pop, Elton John či Johnny Depp v krátkom videu povedali, čo pre nich znamenajú The Rolling Stones. Následne kapela odštartovala vystúpenie coverom I Wanna Be Your Man od The Beatles. The Rolling Stones sa v beznádejne vypredanej O2 arene predstavia aj vo štvrtok 29. novembra. V sérii comebackových vystúpení budú pokračovať 8. decembra v newyorskom Barclays Center a 13. a 15. decembra zahrajú v newarskom Prudential Center v New Jersey.

Koncerty sa konajú pri príležitosti 50. výročia založenia kapely. Niekoľkonásobní držitelia Grammy tento rok vydali fotografickú publikáciu s názvom The Rolling Stones: 50 a v pondelok 12. novembra im tiež vyšla kompilácia GRRR! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Doom And Gloom a One More Shot.

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones