Spolupráce umelcov, často z úplne odlišných hudobných žánrov, nie sú vo svete a ani na Slovensku ničím výnimočným. Za naozaj mimoriadnu udalosť však určite možno považovať, ak sa skúsený raper rozhodne pre účinkovanie v pesničke mladej, začínajúcej speváčky.

Niečo podobné sa stalo len 19-ročnej Sime. Rodáčka z Trnavy mala v čase prvého ročníka SuperStar len deväť rokov, no s detským nadšením si spievala všetky skladby, ktoré v programe odzneli. Už na základnej škole si nenechala ujsť žiadnu spevácku súťaž, vidieť ste ju mohli v televíznom Minitalente či neskôr v Hlase Česko-Slovenska. "Ako dieťa som sa hlásila všade, kde sa len dalo a vždy som chcela byť prvá. Hlavne preto, lebo sa mi veľmi páčili trofeje pre víťazov," spomína Sima s úsmevom na svoje začiatky.

Do zošitov si písala vlastné básničky, ktoré sa postupne stávali námetmi pre jej piesne. Jedna z najnovších, tentoraz už s oveľa vyzretejšou témou, má názov On je len kamarát a ako hosťujúceho rapera do nej získala Ega z Kontrafaktu. "V štúdiu mu producent Tomáš Gajlík náhodou pustil pripravenú hudbu ešte bez textu a on z nej bol nadšený. Spýtal sa ma, o čom skladba bude. Povedala som mu, že o mojej skúsenosti s predchádzajúcim vzťahom, o tom, ako sa ľudia dokážu podvádzať a navzájom si ubližovať."

Ega zaujal príbeh vychádzajúci zo skutočných udalostí, preto súhlasil so spoluprácou a do pesničky si dotvoril vlastný rap. S výsledkom bol taký spokojný, že skladbu zaradil na kompiláciu Podzemgang, obsahujúcu nahrávky 25 mladých umelcov, ktorých sa známy raper rozhodol podporiť. Práve pesnička On je len kamarát je najúspešnejšiou z albumu. Stihla už vysoko bodovať v hitparáde rádia Európa 2 a video k nej sa môže od svojho zverejnenia v marci tohto roka pochváliť už viac ako 4 a pol miliónmi videní.

V spolupráci s producentom Tomášom Gajlíkom už Sima pripravuje ďalšie skladby, v roku 2016 by sa mal na trhu objaviť aj jej prvý oficiálny nosič. "Mojimi obľúbenými speváčkami sú Beyoncé a Rihanna, rada by som robila podobný moderný pop ako ony."


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová.

Súvisiaci interpreti: Ego