Legendárna britská formácia Pink Floyd, ktorá ovplyvnila niekoľko generácií hudobníkov, má svojich verných fanúšikov dodnes. Na svete existujú desiatky tribute a revival skupín, ktoré hrávajú jej hudbu a snažia sa čo najviac priblížiť k originálu. Pink Floyd Project Lt na koncerte v Košiciach sľubuje silný hudobný aj vizuálny zážitok.

Pink Floyd inšpirovali množstvo hudobníkov, medzi inými Davida Bowieho, Genesis, či Yes. Výnimkou nebol ani litovský producent a gitarista Saulius Fainas. Keď videl prvýkrát naživo partiu okolo Davida Gilmoura, okamžite sa mu koncertná šou (prog)rockových velikánov dostala pod kožu a fanúšikovská vášeň sa zmenila na životný sen. Inšpirovaný týmto silným muzikantským zážitkom dal dokopy talentovaných hudobníkov z Veľkej Británie a Litvy, aby s nimi založil Pink Floyd Project Lt.

"Ako to už býva, človek si zvykne najviac zapamätať to, čo sa v jeho živote udeje prvýkrát. My sme mali premiéru v hlavnom meste Litvy Vilniuse, kde prišlo na koncert tritisíc ľudí. Po mnohých intenzívnych skúškach a obrovskom množstve energie, ktoré sme venovali tomu, aby všetko znelo ako Pink Floyd, sme zrazu dostali od publika skvelú spätnú väzbu. Našimi fanúšikmi sú dnes väčšinou ľudia, pre ktorých je Pink Floyd viac ako kapela, preto to vtedy pre nás bola veľmi veľká odmena," vysvetľuje manažér projektu Audrius Cepas.

Ako dodáva, Pink Floyd sú hudobnou legendou aj vďaka tomu, že muzikantsky kráčali po vlastnej ceste. Všetky ich albumy sú preto originálnym umeleckým dielom s pridanou hodnotou v podobe textov s jasným spoločenským odkazom. Fanúšikovia sa 7. decembra v Steel Aréne v Košiciach môžu tešiť na autentickú koncertnú poéziu s tuctom muzikantov, doplnenú o pôsobivú videoprojekciu a laserové svetelné efekty, ktoré sú neodmysliteľnou podporou pre najväčšie hity kapely.


Pink Floyd Project Lt vystúpia na Slovensku prvýkrát a členovia kapely sa na Košice tešia. Ako prezradil Cepas, každá nová krajina je pre nich veľmi zaujímavá, preto sa o nej snažia získať prostredníctvom internetu čo najviac informácií.

"Spomienky si uchovávame vďaka fotkám a videám, či už z krajiny ako takej alebo potom samozrejme z koncertnej haly, tiež si archivujeme plagáty našich koncertov a články v médiách. Vždy sa snažíme priviezť si domov aj niečo originálne, čo nám pripomína mesto, kde sme hrali, a samozrejme veľmi radi vyskúšame národnú kuchyňu," dodal manažér Pink Floyd Project Lt.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Imrich Makó. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR