Face the Whisper je názov sólového hudobného projektu Mira Seleckého, speváka kapiel .Stepaside. a A Chance to Survive. Po tom, čo v období 2014 až 2019 mali priaznivci akustickej gitarovej hudby možnosť vnímať Face the Whisper ako dvojčlennú kapelu z Humenného, ťahá Miro tento projekt ďalej sám.

Na jeseň roku 2020 zverejnil v spolupráci s mladou speváčkou a niekdajšou semifinalstkou Česko-Slovensko hľadá Superstar, Timeou Lacovou, duet s názvom Running out of Time. Ešte pred jeho zverejnením začal Miro v nahrávacom štúdiu pracovať na piesňach k debutovému albumu. Tento proces, ako v mnohých ďalších prípadoch, narušila pandemická situácia. Hudobník však verí, že za priaznivých okolností by album mohol byť dokončený v prvej polovici roka 2022.


Čakanie naň skrátil uverejnením novej skladby aj s videoklipom, ktorá nesie názov Fire. Jeho protagonistkou je mladá umelkyňa Bia, ktorej vlastnú tvorbu má divák možnosť vzahliadnuť v spomínanom videu. O kameru, grading a strih sa postaral Sergej Dolgoš. "Cieľom videoklipu bolo vizuálne čo najzaujímavejšie vyjadriť jednotlivé metafory textu skladby. Tou najhlavnejšou bola idea myšlienok páliacich ako oheň. Držali sme sa hesla, že v jednoduchosti je krása a verím, že sa nám to podarilo naplniť," uvádza na margo videoklipu Miro.

"Ústrednú maľbu celého videa vytvorila Bia na základe predošlého vypočutia skladby. Porozprávali sme sa o tom, čo približne som sa snažil piesňou vyjadriť a ona to následne zakomponovala do obrazu podľa svojej vlastnej fantázie. Ten síce skončil podľa vopred daného osudu v plameňoch, čo je v prípade umenia smutné, ale berieme to tak, že bol obetovaný pre dobrú vec, a že to pre lepší výsledný efekt stálo za to," dodáva spevák.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Miro Selecký. Text správy sme upravili.