Bohatá ponuka koncertov a festivalov všetkých žánrov čaká v novom roku našich rakúskych susedov. Podujatia sú hojne navštevované aj Slovákmi, všetky vstupenky sa dajú pohodlne kúpiť v sieti Eventim aj cez internet. Na mnohé koncerty navyše pripravuje organizátor aj autobusovú dopravu z Bratislavy.

Ponuka je naozaj pestrá. V apríli potešia (isto nielen ženské) publikum štyria speváci pood značkou Il Divo. V máji pricestuje do Viedne popová dvojica LMFAO, v júni zasa legenda v pôvodnej zostave Black Sabbath.

Začiatkom júna sa len 40 kilometrov od Bratislavy začne najväčší rockový festival v strednej Európe Nova Rock. Prvý júlový víkend bude v areáli Ottakringer Areny vo Wiesene patriť milovníkom nestarnúcich evergreenov, ktorí sa stretnú na festivale Lovely Days. To najlepšie v žánroch jazz a blues prinesie 21. júla The Nova Jazz & Blues Nights v rovnakom priestore rakúskeho Wiesenu.

Kompletná ponuka veľkých festivalov i koncertov v Stadthalle aj v malých kluboch je na oficiálnej stránke www.skalarmusic.at.

Il Divo - 20. apríl 2012 - Viedeň, Wiener Stadthalle
Klasické romantické balady ale aj nezabudnuteľné svetové hity v originálnom podaní štyroch fešákov, ktorých spojil slávny Simon Cowell. V sprievode orchestra ponúknu najznámejšie piesne odeté do operného šatu.

LMFAO - 11. máj 2012 - Viedeň, Wiener Stadthalle
Bláznivá popová dvojica známa najma hitmi Sexy And I know It a Party Rock Anthem sa do Viedne vracia po úspešnom vypredanom koncerte v klube Gasometer. Tentokrát si dali za cieľ vypredať veľkú Stadthalle, v ktorej v minulosti koncertovali legendy ako Rolling Stones, Queen i Red Hot Chilli Peppers. A všetci vedia, že tento cieľ vôbec nie je nereálny.

LMFAO - Sexy And I Know It 

Nova Rock 2012 - 8. - 10. jún 2012 - Nickelsdorf, Pannonia Fields II
Najväčší rockový festival v strednej Európe stihol ešte pred Vianocami zverejniť prvé mená z lákavého programu: Metallica, Slayer, Machine Head, Within Temptation a ďalší sú už v predstihu dostatočnou zárukou, že program trojdňovej letnej akcie bude opäť stáť za to.

Black Sabbath - 26. jún 2012 - Viedeň, Wiener Stadthalle

Kapela Black Sabbath využila symbolický dátum 11. 11. 2011 a ohlásila reunion v pôvodnom zložení. Vo Viedni vystúpia 26. júna v priestoroch miestnej Stadthalle. Vstupenky na koncert, na ktorý sa roky čakalo, sa predávajú v sieti Eventim. V predaji budú aj lístky na autobusovú dopravu z Bratislavy do Viedne a späť.

Black Sabbath - War Pigs (live - Ozzfest 2005)

Lovely Days 2012 - 7. júl 2012 - Wiesen, Ottakringer Arena
Festival by mohol niesť prívlastok "oldies", no jeho program láka čoraz viac aj mladšie ročníky. V minulých rokoch tu hrali legendy ako Toto, Santana, Roxy Music aj Robert Plant. Letné vydanie roku 2012 ponúkne v sobotné júlové popoludnie kvalitný program nielen pre pamätníkov.

The Nova Jazz & Blues Nights 2012 - 21. júl 2012 - Wiesen, Ottakringer Arena
To najlepšie zo žánrov jazz a blues každoročne prináša The Nova Jazz & Blues festival. Minulý rok mala svojim vystúpením ozdobiť aj Amy Winehouse, no práve počas podujatia sa k fanúšikom dostala správa, že skonala. Podujatie napriek tomu ponúklo vynikajúce koncerty od hviezd ako Jamie Cullum, Erykah Badu, Aloe Blacc, Keziah Jones a ďalších.

FM4 Frequency 2012 - 16. - 18. august 2012 - St. Pölten, Green Park

Pre fanúšikov alternatívneho rocku ale aj elektronickej hudby je FM4 Frequency dlhodobo jedným z 10 najlepších európskych festivalov. V predaji je prvá edícia najvýhodnejších vstupeniek na trojdňové podujatie. Program opäť ponúkne prierez tým najlepším, čo nová gitarová aj elektronická hudba ponúka. V minulých rokoch festival zdobili hviezdy ako Foo Fighters, Muse, R.E.M. či Radiohead.

Sunsplash Reloaded 2012 - 25. august 2012 - Wiesen, Ottakringer Arena
Reggae a ska sú poznávacím znakom pre Sunsplash Reloaded festival. Tradičný termín na konci augusta zaručí príjemné počasie. Areál vo Wiesene zasa neopakovateľnú, miestami až rodinnú atmosféru.

Vstupenky na všetky podujatia Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz za Skalar Entertainment. Viac na www.skalarmusic.at.

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath