Počas uplynulých troch rokov odohrali spolu takmer tri desiatky koncertov. Prešovská formácia AMC Trio a Peter Lipa zavŕšili minulý aj aktuálny rok spoločným turné. Teraz k tomu pridali aj pomyselnú čerešničku na torte v podobe novej nahrávky a videoklipu.

"Peter Lipa okrem koncertovania s vlastnou skupinou spolupracuje aj s nami," hovorí pianista Peter Adamkovič z prešovskej jazzovej formácie AMC Trio. "Z nášho repertoáru si vyberá skladby, ktoré ho oslovia. Spoločne ich potom dávame do pesničkovej podoby," dodáva bubeník skupiny Stanislav Cvanciger.

To je aj prípad novinky Because Of Your Sad Eyes, o ktorej text sa postaral rodený Angličan žijúci v Prešove. Okrem Lipu a členov AMC Tria sa na novinke podieľal aj gitarista Samuel Marinčák.

"Ešte v roku 2008 skladbu s nami nahral švédsky hviezdny gitarista Ulf Wakenius, ktorý je známy najmä kvôli spolupráci s klaviristom Oscarom Petersonom. Text napísal anglický básnik a prekladateľ Jonathan Gresty žijúci so slovenskom manželkou u nás v Prešove," opisuje genézu novinky basgitarista Martin Marinčák.

"O klip sa postaral František Deák a sme veľmi radi, že rok 2017 uzatvárame nielen spoločným koncertovaním ale aj týmto klipom, v ktorom účinkuje aj Peter Lipa," dodáva.


Text: Peter Lehotský
Foto: Ivan Kelement

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa