Skupina IMT Smile v tomto roku zrekapitulovala svoje doterajšie pôsobenie na hudobnej scéne. Urobila tak prostredníctvom výberovky Život IMT Smile 1998-2020, po ktorej nasledovala druhá kolekcia s názvom Aj to je život (B strana a rarity & live). Okrem toho tiež dala vizuálnu podobu niekoľkým obľúbeným skladbám, ktoré ju doteraz nemali.

Najskôr sa nového videa dočkala pieseň Exotika z roku 2004, potom Vyvedený z miery z albumu Nech sa páči (2000) a do tretice dnes ráno zverejnila ako poďakovanie svojim dlhoročným podporovateľom videoklip ku skladbe Kapela z albumu Exotica (2004). Klip, o ktorý sa už tradične postaral gitarista Tomáš Slávik (réžia a strih), je plný retrospektívnych záberov od úplných začiatkov až po súčasnosť skupiny.

Autormi piesne sú Ivan Tásler (hudba) a Vlado Krausz (text) a kapela ju nahrala v zostave Ivan Tásler (spev, elektrická gitara, mellotron), Miro Tásler (klavír), Tomi Okres (basgitara), Viktor Špak (elektrická gitara), Marián Slávka (bicie) a Peter Lipa ml. (Hammond organ) v bratislavskom štúdiu Ivory s producentom Jánom Došekom (nahrávanie a mix).


Skupina na podporu kompilácií Život IMT Smile 1998-2020Aj to je život (B-strana a rarity & live) v ostatných týždňoch zverejnila aj ďalšie videá. Prvým bola akustická verzia tohtoročného hitu Navždy a druhým záznam z minuloročného vystúpenia v pražskom Forum Karlín, kde spoločne s bratmi Františkom a Vojtěchom Nedvědovcami zahrali IMT Smile pieseň Nad Sázavou. Video z vystúpenia do podoby čiernobielej animácie upravil Tomáš Slávik.


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: IMT Smile