Lekár Conrad Murray, odsúdený na štyri roky odňatia slobody za neúmyselné zabitie speváka Michaela Jacksona, požiadal sudcu o prepustenie z väzenia. Na slobode chce počkať na výsledok svojho odvolania. V súdnych dokumentoch tvrdí, že nie je nebezpečný pre spoločnosť a je ochotný nosiť elektronický monitorovací náramok.

Tiež sa chce zamestnať, aby mohol živiť svojich sedem detí, už však nebude môcť byť lekárom, keďže mu odňali licenciu. Podľa právnika je Murray v cele sám a pri stretnutiach so svojimi právnymi zástupcami musí byť pripútaný k stolu. Tiež uviedol, že tento trest je príliš prísny, keďže jeho klient predtým nemal žiadne problémy so zákonom a veľmi ho mrzí spevákova smrť.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Dvanásťčlenná porota sa na Murrayho vine zhodla v novembri minulého roka a sudca Michael Pastor ho následne odsúdil na štyri roky odňatia slobody. Lekár sa podľa obžaloby dopustil niekoľkých chýb - Jacksonovi podal nebezpečné sedatívum a následne ho nechal pridlho osamote, príliš neskoro zavolal záchranku a tiež zatajil paramedikom prítomnosť propofolu v tele speváka.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Rusty Kennedy

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson