Peter Cmorik a jeho kapela fanúšikom predstavujú nový singel a klip. Pesnička Taká ako ty vychádza na EP, ktorý má byť predzvesťou ďalšieho albumu. Rovnako ako zverejnené EP sa bude volať aj ten. Názov bude stručný - Životom. Termín vydania zatiaľ nie je známy.

Pod značkou Peter Cmorik Band sa k poslucháčom dostáva štvorpesničkové EP Životom. Dostupné je v digitálnych službách, k nahrávke Taká ako ty vznikol videoklip. Premiéru mal v nedeľu 28. januára. Autormi singla sú klávesák Kristóf Kriss, Peter Cmorik a gitarista Maroš Goga po hudobnej stránke, o textovú sa postarala dvojica Marián Brezáni a Miro Jurika s tým, že vzhľadom k tomu, ako sa pesnička vyvíjala, do časti textu zasiahol aj samotný spevák.

"Pesnička tak má nakoniec päť autorov. Je to kolektívne dielo. Traja sme sa podieľali na hudbe, a text takisto vznikal ako výsledok spolupráce troch ľudí," hovorí Peter Cmorik. Podľa jeho slov základnú melódiu pesničky priniesol klávesák Kristóf Kriss. "Pesnička v priebehu niekoľkých dní nadobúdala formu a potom v štúdiu, keď sme si mysleli, že už máme hotovú finálnu verziu, sme vymysleli nový refrén. To sa nám predtým ešte nikdy nestalo," vysvetľuje viacnásobný Zlatý slávik.

"Tému a gro piesne napísali renomovaní textári Marian Brezáni a Miro Jurika, keďže sme počas nahrávania nahradili refrén absolútne novou melódiou, žiadal sa i nový text. Priamo na mieste činu sa prejavili i moje textárske schopnosti a vznikla nová verzia refrénu i po tejto stránke," prezrádza spevák okolnosti vzniku pesničky.      


Dôveru pri vzniku nového videoklipu Peter Cmorik Band vložili do rúk Františkovi Gažíkovi. Nakrúcanie rôznorodých záberov a následná postprodukcia zabrali niekoľko dní práce. Použité sú štyri lokácie. "Chlapci sa počas klipu ocitnú na pláži v piesku, dlhej poľnej ceste, či v betónovej džungli plnej grafitov," vysvetľuje režisér Fero Gažík.

"Prekvapilo nás počasie, keďže od rána začalo husto snežiť a bola neskutočná zima, ktorá nás sprevádzala počas celých desiatich hodín práce. Bolo to naozaj náročné a vymrzli sme asi ako nikdy. K tomu nutnosť tváriť sa pohodovo dala zabrať. Na toto natáčanie nikdy nezabudneme ani my a určite ani modelka Veronika Lackovičová, ktorá nám v klipe hrá to 'dievča ako ty'", komentuje Peter Cmorik priebeh natáčania videa.

Klip je prenesením obrazov hrajúcej rovnako rozostavanej kapely do rôznych prostredí popretkávaných zábermi jedinečného dievčaťa. "Verím, že obraz podporí našu chytľavú pieseň, ktorú prijali i v našich rádiách," dodáva hudobník.



Redakciu hudba.sk informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik