Kapela okolo rapera Moeho známeho z legendárnej formácie A.M.O. sa s rokom 2017 rozlúčila vydaním svojho debutového albumu Pohľady. Ako predzvesť albumu chalani vypustili v priebehu roka von štyri skladby, z ktorých tri dostali aj vizuál. Teraz pridávajú štvrtý klip, ktorý je v rámci rapových videí poňatý veľmi netradične.

V klipe totiž nenájdete lídra kapely - výraznú skladbu bez refrénu ale zato s veľmi silnou atmosférou a textom sa Solid Move rozhodli podporiť čisto tancom. Nakrúcanie zastrešil tím Toxpro, autorom choreografie je Laci Strike.

"Mne sa tá skladba páčila hneď. Tak som mal veľkú chuť spolupracovať na klipe. Ešte viac ma potešilo zadanie od režiséra a kameramana. Chceli trošku odbočiť z línie tradičných hip-hop klipov a použiť tanečníkov tak, aby trochu aj hrali. Super je, že tam účinkuje Anička a Gorky. Zvládli to náročné zadanie na jednotku," hovorí známy tanečník a choreograf.


Moe tentokrát nechal komplet scenár, réžiu a celkové spracovanie na pleciach produkcie. Režisérsky novinku zastrešili Maxim Kľujev a Ján Pavúr, prvý menovaný bol zároveň za kamerou.

"Videoklip N.U.D.A. bol pre náš tím výnimočný projekt, bola to pre nás doslova koncoročná kreatívna odmena, ktorú sme si maximálne užili aj napriek realizačným náročnostiam a hodinám nakrúcania v daždi a zime. Som veľmi rad, že sa náš nápad stretol so sympatiami v kapele a u oslovených tanečníkov. Práve prínos Laciho, Aničky a Gorkyho posunul celý projekt na novú úroveň - za to im ide veľká vďaka," prezradil producent  Nazarij Kľujev.

Výpoveď bez vaty

Album Pohľady, ktorý vyšiel ešte v prvej polovici decembra obsahuje desať skladieb, vrátane skôr zverejnených videosinglov Dobré ráno, Víťaz a PPC. "Album je našou dvojročnou prácou a zachytáva náš vývoj, naše hľadanie smerovania a objavovanie zvuku. Máme pocit, že je hudobne aj textovo obsažný, silný a výpovedný, viac sme už poslucháčovi 'nakladať' nechceli. Žiadne skity, vata, nič, iba čistá výpoveď, produkcia, pohľady..." upresňuje Moe.  

Produkčne a zvukovo sa na albume podieľal hlavne Matej Mikloš, klávesák kapely, no je dielom celej kapely Solid Move. Jej ďalšími členmi sú basák Michal Šelep, známy aj vďaka koncertnej spolupráci s Andrejom Šebanom, a bubeník Ľuboš Ambrózai. Hosťami na debutovej nahrávke Solid Move sú Marián Jaslovský, Strapo, Boy Wonder, Tono S, Idea, Daniel Kapitán, DJ Spinhandz, či Andrej Hruška.

Vypočujte si album Pohľady na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za Solid Move poskytol Marek Novák. Tlačovú správu sme upravili. Novinky kapely môžete sledovať na www.facebook.com/SolidMove.

Foto: Laci Strike (koláž Hudba.sk)