Jedna z najlepších koncertných kapiel súčasnosti je na scéne už 20 rokov. Jubileum prídu Thirty Seconds to Mars osláviť aj s fanúšikmi na Slovensku, konkrétne v piatok 31. augusta v Bratislave. Kto zažil ich skvelé vystúpenie na Topfeste pred štyrmi rokmi, vie, že sa je na čo tešiť!

Thirty Seconds to Mars vznikli v roku 1998 v Kalifornii, zakladajúcimi členmi sú spevák a multiinštrumentalista Jared Leto a jeho brat, bubeník a perkusionista Shannon Leto. Tretím v aktuálnej zostave je od roku 2003 Tomo Miličević, hrajúci na gitaru, basgitaru, husle či klávesy. Hoci Jared v súvislosti s kapelou nespomína svoju hereckú kariéru, nemožno ju opomenúť, je totiž držiteľom Oscara! Získal ho v roku 2014 za vedľajšiu rolu vo filme Dallas Buyers Club. O dva roky neskôr zožal úspech v role Jokera vo filme Jednotka samovrahov.

Hoci je mimoriadne obľúbeným a obsadzovaným hercom, keď ide o kapelu, filmová kariéra ide bokom. Už debutový album 30 Seconds to Mars (2002) zaznamenal veľký úspech. Svetová sláva prišla v roku 2005 s vydaním druhého štúdiového albumu s názvom A Beautiful Lie. Album This Is War, ktorý vyšiel o päť rokov neskôr, znamenal dramatickú zmenu štýlu, kapela sa začala pohrávať s experimentálnou hudbou. V roku 2013 vyšiel album Love, Lust, Faith and Dreams a kritici ho opäť hodnotili veľmi pozitívne. Kapela predala celosvetovo vyše 15 miliónov nosičov.


Thirty Seconds to Mars pravidelne vypredávajú koncerty a lákajú návštevníkov na festivaly po celom svete. Kapela je obľúbená pre svoje energické živé vystúpenia aj pre odvážny mix rôznych žánrov. Medzi kapely, ku ktorým ich prirovnávajú zahraničné médiá, patria Pink Floyd, The Cure alebo U2. Okrem mnohých hudobných ocenení získali aj zápis v Guinnessovej knihe rekordov za najdlhšie trvajúcu koncertnú šnúru, keď počas dvoch rokov odohrali 309 koncertov. Počas tohto obdobia vystúpili v 60 krajinách na šiestich kontinentoch.

Ich druhý koncert na Slovensku a prvý v Bratislave sa uskutoční v piatok 31. augusta na Zimnom štadióne O. Nepelu. Lístky budú v predaji od piatka 2. februára.

Prečítajte si: 30 Seconds to Mars na Topfeste: Šou, na ktorú sa nezabúda


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Lucia Šuková z usporiadateľskej agentúry Vivien.

Foto: Nabil Elderkin

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars