V rámci Pulp Sessions sa zatiaľ predstavili The Youniverse a Got Blue Balls. Treťou kapelou, ktorá sa prezentuje svojou live session, je Prie100r. Kapela si pripravila uverejnenie live session k skladbe Jasnozriví na sobut 29. febrára. Tento dátum nie je náhodný, keďže je dátumom, v ktorom kapela pred 4 rokmi vznikla.

Kapela Prie100r nie je žiadnym nováčikom. Ako laureáti ceny nadácie Advance Investments, ktorú si prevzali na Radio_Head Awards 2017, už majú na konte svoj debutový album 292 z minulého roka, ktorý nahrali v štúdiu Pulp. Tam vznikla už pred niekoľkými rokmi veľmi príjemná a priateľská spolupráca, takže pri ponuke účinkovať v novej sérii Pulp Sessions kapela neváhala.

"Sme veľmi radi, že máme s Pulpom takúto spoluprácu. Na Slovensku ide o unikátny projekt, keďže sa nakrúcalo v reálnom čase až na päť profesionálnych kamier v rozlíšení 4K. Na pľaci boli tiež veľké ateliérové svetlá, ako aj veľa techniky priamo z Pulp Studia. Zvuk je naozaj excelentný a v rozľahlom priestore haly dodal skladbe nový rozmer, ktorý sa nám pozdáva ešte viac než jej albumová verzia," hovorí speváčka Dominika Zdražilová.

Skladateľ a basgitarista Radovan Činčura prezradil, prečo si vybrali práve skladbu Jasnozriví: "Pre túto skladbu sme sa rozhodli pretože pri koncertoch patrí medzi naše najobľúbenejšie. Má v sebe veľa energie a aj sa nám dobre hrá." 


Pulp sessions prináša autentické živé vystúpenia 

Pulp Sessions je nová multižánrová hudobná iniciatíva tímu nahrávacieho štúdia Pulp, ktorá dáva priestor novým nádejným, ako aj etablovaným intepretom súčasnej slovenskej a českej hudobnej scény. Umelci dostávajú príležitosť prezentovať svoju tvorbu naživo, v najvyššej dosiahnuteľnej audiovizuálnej úrovni. "Je to koncept, nad ktorým sme už dlhšie premýšľali, keďže sme chceli podporiť hudobníkov, ktorí nás počas nahravaní v štúdiu zaujali," vysvetľujú Jakub Hríbik a Matej Turcer z tímu Pulp.

Každé z vystúpení je autenticky naživo. Dolaďovanie vokálov, prehrávanie partov či overduby sa nepoužili. V postprodukcii sa už nič z toho nerieši, efekty sa používali priamo pri nahrávaní v záujme zachovania čo najvyššej autenticity. Nahrávanie Pulp Sessions prebieha v priestoroch štúdia 3 televízie JOJ na Kolibe.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla na kapelu Prie100r Dominika Zdražilová. Text správy sme upravili.