Už štvrtý ročník má za sebou obľúbený benefičný koncert Hudba bez bariér. Podujatie, ktoré každoročne spája na jednom pódiu tie najväčšie spevácke hviezdy pre dobrú vec, sa tento rok konalo v piatok 23. marca v Liptov Aréne Tatralandia.

Koncert Hudba bez bariér tradične otvoril Majster Slovenska v hre na klasickú gitaru Dávid Bílek, ktorý sa už stal neoficiálnym "maskotom" tohto podujatia. Tentokrát sa odohral koncert v sprievode iba 12-ročnej talentovanej bubeníčky Lindy Gažovej. Na pódiu sa následne predstavili Katarína Ivanková spoločne s Folklórnym súborom Majerán Liptovský Hrádok, kapela King Shaolin, Celeste Buckingham, Katka Knechtová, Sima Martausová v spoločnom vystúpení s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a Martin Harich.

Práve Martausová a Harich sa neskôr objavili na javisku aj spoločne, a to v duete s názvom Spojiť sily. Napísali ho pre hendikepovaných športovcov, ktorým organizátor podujatia, občianske združenie Parasport24, každoročne venuje výťažok z vstupného. O záverečnú šou sa postarala skupina Polemic, ktorá je rovnako ako Celeste Buckingham, Martin Harich a Sima Martausová pravidelným účinkujúcim Hudby bez bariér. Celým večerom hostí sprevádzala moderátorka Lucia Nosko. 

"Som veľmi rád, že sme mohli opäť urobiť skvelú akciu, na ktorú sa ľudia radi vracajú. Verím, že to bude platiť aj budúci rok, keďže chceme zostať verní priestorom na Liptove a najlepšou reklamou pre ďalší ročník je skvelo zvládnutá tohoročná akcia, na ktorú sa prišlo pozrieť 1500 ľudí. No skvelá akcia sa neurobí bez skvelých ľudí, preto ďakujem všetkým, ktorí nás podporili, aby sme ľahšie mohli pomáhať iným," bilancuje uplynulý ročník podujatia organizátor Hudby bez bariér Miroslav Buľovský, ktorý je zároveň zakladateľom občianskeho združenia Parasport24. Viac sa o jeho misii a aktivitách dozviete na stránkach www.parasport24.com a www.facebook.com/Parasport24.

Celeste Buckingham, Hudba bez bariér 2018 Zdroj: Miloš GeschwandtnerMartin Harich, Hudba bez bariér 2018 Zdroj: Miloš GeschwandtnerKatka Knechtová, Hudba bez bariér 2018 Zdroj: Miloš GeschwandtnerSima Martausová, Hudba bez bariér 2018 Zdroj: Miloš GeschwandtnerPolemic, Hudba bez bariér 2018 Zdroj: Miloš Geschwandtner

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Miloš Geschwandtner