Známy slovenský saxofonista Radovan Tariška odohrá v prvej polovici apríla koncertné turné, na ktorom sa predstaví v spoločnosti špičkových jazzových hudobníkov zo zámoria. Prvý koncert sa uskutoční 5. apríla v Košiciach, ďalšími zastávkami budú Prešov (6.4.), Liptovský Mikuláš (7.4.), Brno (8.4.), Bratislava (10.4.), Šamorín (11.4.) a Levice (12.4.).

Po troch sólových albumoch a vyše 50 albumoch, kde účinkuje ako sideman, prijali Tariškovo pozvanie Benito Gonzalez (klavír), Essiet Okon Essiet (kontrabas) a Alex Sipiagin (trúbka). Zostavu dopĺňa najmladší držiteľ prestížnej rakúskej ceny Hans Koller Preis, mladý slovenský bubeník David Hodek, ktorý je dnes už medzinárodne uznávaným jazzmanom.

"S Essietom, Benitom a Davidom hrám už niekoľko rokov. Momentálne je to rytmika mojich snov. S Alexom sme sa stretli niekoľkokrát na rôznych jazzových festivaloch a jam session. Muzikantsky sme si veľmi sadli a dohodli sme si spoluprácu do budúcna, ktorá nastane už v apríli a neviem sa jej dočkať. Špeciálne sa teším na slovenské publikum, ktoré nás vždy prijalo veľmi srdečne a vytvára skvelú atmosféru, pri ktorej je radosť hrať a vždy nás vyhecuje k maximálnemu výkonu," uviedol pre médiá Radovan Tariška.

Muzikanti pôsobiaci v New Yorku predvedú najmodernejší jazz nabitý energiou. Fanúšikovia sa môžu tešiť na špičkové sóla, perfektne zohratú rytmiku a kompozície popretkávané rôznymi hudobnými žánrami a vplyvmi. Jedinečná zostava zložená z elitných svetových jazzmanov je zárukou kvalitného hudobného zážitku.

Radovan Tariška Quintet sa v apríli predstaví v týchto mestách:

5. 4. - Košice, Kasárne/Kulturpark
6. 4. - Prešov, Christiania
7. 4. - Liptovský Mikuláš, Route 66
8. 4. - Brno, JazzFest Brno
10. 4. - Bratislava, Slovenský rozhlas
11. 4. - Šamorín, Mozi club
12. 4. - Levice, Astrum Laus


Informácie a vizuály k turné redakcii Hudba.sk poskytol Peter Stankovský z usporiadateľskej agentúry PS Production. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Radovan Tariška