Škótska rocková kapela Biffy Clyro odložila termín vydania jej deviatej štúdiovky A Celebration of Endings. Novinku mali muzikanti pôvodne uviesť na trh 15. mája, no rozhodli sa termín vydania posunúť až na 14. august. Rozhodli sa tak preto, lebo sa im nezdá vhodné vydať album počas pandémie nového koronavírusu.

"Vzhľadom na všetok zmätok a nepokoj, ktoré situácia s koronavírusom spôsobuje v životoch všetkých ľudí, sme sa rozhodli, že by nebolo správne pokračovať s naším pôvodným plánom vydania. Hudba je, samozrejme, dôležitá, ale teraz sú v stávke väčšie veci. Vieme, že mnohí z vás budete sklamaní, rovnako ako sme my, ale cítime, že je to správne," uviedla formácia vo vyhlásení. Kapela už fanúšikom a fanúšičkam ponúkla dve ochutnávky z nového albumu - single Instant History a End Of.


Biffy Clyro vznikli v roku 1995 v Kilmarnocku, pričom od začiatku pôsobia v zostave Simon Neil (gitara a spev), James Johnston (basgitara) a Ben Johnston (bicie). Debutový album Blackened Sky vydali v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2004), Puzzle (2007), Only Revolutions (2009), Opposites (2013), Ellipsis (2016) a Balance, Not Symmetry (2019). S predposlednými dvomi menovanými štúdiovkami pritom dobyli britský albumový rebríček. Získali napríklad štyri NME Awards, štyri Kerrang! Awards alebo dve Q Awards.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Biffyclyro.com

Súvisiaci interpreti: Biffy Clyro