Napriek tomu, že Rihanna patrí dlhodobo medzi najúspešnejšie speváčky, v poslednej dobe sa hudobne príliš neangažovala. Viac času venovala svojej módnej a kozmetickej značke Fenty. Fanúšikov však tento týždeň po troch rokoch čakania potešila novou skladbou Believe It, ktorú naspievala s kanadským spevákom a producentom PartyNextDoor.

Barbadoská speváčka na rok 2019 avizovala vydanie svojho nového albumu, do dnešného dňa však z neho nevyšiel ani len žiadny singel. Rihanna sa dokonca tento rok takmer úplne odmlčala aj na sociálnych sieťach. To sa však zmenilo piatok ráno (27.3.), kedy na svojom Instagrame zverejnila úryvok z novej skladby. Na adresu pripravovaného albumu sa niekoľkokrát vyjadrila, že ju ovplyvnila najmä reggae hudba, v prípade spolupráce s PartyNextDoor na novinke Believe It sa však vracia do vôd R&B, v ktorých svoju kariéru začínala.  


Bude rok 2020 rokom Rihanny?

V prípade Rihanny je už tak trochu zvykom, že nič nefunguje podľa pravidiel. Napokon, aj svoj posledný album Anti vydala, podobne ako Beyoncé, bez predchádzajúcej propagácie. Ten však vyšiel ešte v úvode roku 2016. Potom sa 32-ročná hviezda pripomenula aj v roku 2017, kedy sa objavila na skladbe Lemon so zoskupením N.E.R.D., odvtedy však fanúšikovia na jej novú tvorbu čakali márne.

Nikoho by pritom neprekvapilo, ak by takúto dlhú pauzu sprevádzala veľká kampaň, ktorá by v prípade Rihanny určite zafungovala. Príležitosť zaspievať si na nahrávke Believe It však prijala v úplnej tichosti a tak v podstate prebehlo aj samotné vydanie skladby. 26-ročný Jahron Anthony Brathwaite alias PartyNextDoor sa Rihannou v štúdiu stretol prvýkrát ešte v roku 2015, keď pre ňu napísal jej hit Work. Skladba sa držala deväť týždňov na vrchole amerického rebríčka Billboard Hot 100 a jej video má dnes viac ako miliardu pozretí.


Spomínaná pieseň Believe It je súčasťou hudobníkovho tretieho štúdiového albumu Partymobile, ktorý vyšiel v rovnaký deň, ako nový singel s Rihannou. Album sa mal pritom pôvodne dostať do predaja už v januári. Neskôr bol odložený na február, no aj to sa oneskorilo. Okrem Rihanny sa na zozname hosťujúcich interpretov objavil napríklad aj raper Drake, s ktorým speváčka v minulosti tvorila pár. 

Už samotná audio verzia singla s barbadoskou kráskou sa teší veľkému úspechu - za dva dni od zverejnenia na Youtube má viac než dva milióny prehratí a spolu s lyric videom ešte o pol milióna viac. Fanúšikom Rihanny zostáva dúfať, že kanadský hudobník túto príležitosť využije a natočí so speváčkou aj videoklip. A snáď sa tento rok dočkáme aj jej vlastných singlov a albumu.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/rihanna

Súvisiaci interpreti: Rihanna