V prvý aprílový deň začne vyrazí skupina Slobodná Európa na jarné turné, na ktorom si pripomenie Kristove roky, teda už 33 rokov od svojho vzniku. Prvou zastávkou je Zvolen, ďalšími sú Košice (2.4.), Vrútky (22.4.), Nitra (23.4.), Brno (28.4.), Praha (29.4.), Bratislava (6.5.) a Trenčín (7.5.).


Slobodná Európa
sa tak v najbližších týždňoch po troch rokoch vráti do klubov, v ktorých každoročne pravidelne vystupovala a kde sa cíti najlepšie. Ako hovoria členovia skupiny, hudobné kluby boli pandémiou najviac zasiahnuté, a preto je potrebné čím skôr im opäť prinavrátiť živoť. Zároveň pôjde vôbec o jedno z prvých turné, ktoré na jar tohto roku na Slovensku prebehnú.

"Pôjde vôbec o prvé slovenské koncerty po pandémii, ktoré budú úplne bez obmedzení. Preto sa tešíme, že budeme môcť na koncertoch privítať všetkých našich fanúšikov," uviedol pre médiá frontman kapely Miloslav "Whisky" Láber. "Playlist sme oproti letným koncertom na počesť Braňa Alexa mierne obmenili a pridali sme aj niečo, čo sme dlhšie nehrali," dodal gitarista Sveťo Korbel. Na pódiu ich doplnia Laco Lučenič (gitara), Rasťo Gore (basgitara) a Tomáš "Tuleň" Vojtek (bicie).

Turné Kristove roky Tour 2022 odštartuje v piatok 1. apríla vo zvolenskom Dome kultúry ŽSR. V Brne a Prahe sa 28. a 29. apríla ako špeciálny hosť predstavia Catastrofy. Tí predstavia svoj nový album Taký je život, na ktorom v textoch reflektujú problémy súčasnej doby ako hoaxy, výchova detí či depresia. Jarné turné ukončí Slobodka 6. a 7. mája koncertmi v Bratislave a Trenčíne.

V týchto dňoch bola sprístupnená aj nová webstránka kapely www.slobodnaeuropa.sk, kde si fanúšikovia okrem vstupeniek na koncerty môžu zakúpiť tričká aj ďalšie predmety.

1. 4. - Zvolen, Dom kultúry
2. 4. - Košice, Collosseum
22. 4. - Vrútky, RC Mlyn
23. 4. - Nitra, Frankie Rock Club
28. 4. - Brno, Melodka (špeciálny hosť: Catastrofy)
29. 4. - Praha, Palác Akropolis (špeciálny hosť: Catastrofy)
6. 5. - Bratislava, MMC
7.5. - Trenčín, Piano Club

Zdroj: TASR, TS ProMusic (Michal Očovan, Michal Kočiš), Hudba.sk edit

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa