Amerického hudobníka Paula Simona cez víkend zatkli za výtržníctvo. Polícia spolu so 72-ročným rodákom z Newarku v štáte New Jersey zadržala aj jeho manželku Edie Brickell. Dôvodom zatknutia bola ich agresívna hádka. Na včerajšie súdne pojednávanie však prišli držiac sa za ruky.

Pár zatkli v sobotu v New Canaane v štáte Connecticut po tom, ako do ich domu niekto zavolal políciu, pretože sa hádali. Hliadka si po príchode všimla menšie zranenia a usúdila, že ide o domáce násilie. "Agresivita bola na oboch stranách," uviedol počas tlačovej konferencie policajný šéf Leon Krolikowski a dodal, že na policajnú stanicu zatelefonoval niekto priamo z domu, v ktorom sa incident odohral.

Dvojica, ktorá sa zosobášila v roku 1992, prišla v pondelok na súdne pojednávanie držiac sa za ruky. "Sú tu spolu a vychádzajú dobre. Títo ľudia majú úžasný život a ešte nikdy nemali takéto problémy," povedal právny zástupca páru Allan Cramer. Podľa rozhodnutia sudcu sa pojednávanie bude 16. mája opakovať. 

"Ideme domov a pôjdeme sa pozrieť, ako náš syn hrá bejzbal," uviedol 72-ročný Simon, ktorý spolu so 48-ročnou manželkou, známou najmä vďaka pôsobeniu v kapele Edie Brickell & New Bohemians, vychováva tri deti.


Paul Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom, ktorý tento rok ohlásil návrat na scénu. Dvojica, ktorá najprv vystupovala pod názvom Tom & Jerry, má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound of Silence, I Am a Rock, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water či Cecilia.

Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. O roku 1965 do apríla 2011 vydal 11 albumov. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1990 ako člena dua Simon & Garfunkel a v roku 2001 aj ako sólového umelca.

Prečítajte si: Sting a Paul Simon vyrazia na spoločné turné

Zdroj: SITA (Tmz.com, Abcnews.go.com, archív)
Foto: Facebook.com/paulsimon

Súvisiaci interpreti: Paul Simon