Waleská alternatívno-rocková formácia Manic Street Preachers sa v rámci svojho jarného turné už onedlho predstaví v Českej republike. Na koncerte, ktorý sa uskutoční 14. mája v pražskej Lucerne, vystúpi ako predskokan český hudobník Michal Hrůza, ktorý rovnako ako MSP zverejnil nový videoklip.

Videoklip k novinke Manic Street Preachers s názvom Walk Me to the Bridge zachytáva ženu bežiacu ulicami Berlína a tiež kapelu prezentujúcu skladbu v hangári. Režisérom videa je Kieran Evans, ktorý už s formáciou spolupracoval na klipoch k piesňam Show Me The Wonder a Anthem For A Lost Cause.

Skladba Walk Me to the Bridge pochádza z očakávaného albumu Futurology, ktorý by mal vyjsť 7. júla. Formácia už zverejnila obal a tracklist štúdiovky, ktorá bude obsahovať dovedna 13 piesní, pričom deluxe edícia ponúkne aj demo verzie všetkých skladieb a tiež kúsky ako Blistered Mirrors, Empty Motorcade a The Last Time I Saw Paris. Na nahrávke spolupracovali líder kapely Scritti Politti - Green Gartside, klávesák formácie Super Furry Animals - Cian Ciaran alebo nemecká herečka Nina Hoss.


Ženy, hokej a Hrůza

Nový videoklip zverejnil aj český hudobník Michal Hrůza, ktorý sa 14. mája predstaví ako predskokan Manic Street Preachers v Prahe. Spevák nakrúcal novinku Zakázané uvolnění na hokejovom štadióne aj s herečkami Hanou Vágnerovou a Zuzanou Stavnou.

Bývalý frontman kapely Ready Kirken skladbu napísal pre rovnomenný film režiséra Jana Hřebejka, ktorý by slovenské kiná mali začať premietať 10. júla. "Film Zakázané uvolnění je o dosť necitlivom súboji citlivých ženských bytostí. Michal Hrůza to v klipe k piesni dosť dobre vyjadril. Myslím, že chlap by sa niekedy na ľade radšej postavil proti Zdenovi Chárovi ako proti rozzúreným jemným dievčatám," uviedol scenárista snímky Petr Kolečko.

Pieseň Zakázané uvolnění je zároveň druhou ochutnávkou z pripravovaného albumu Den, ktorý hudobník plánuje uviesť na trh 16. mája. Hrůza už z nahrávky zverejnil aj skladbu Světozor.


Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Fotografie poskytol Petr Novák z Live Nation

Súvisiaci interpreti: Manic Street Preachers, Michal Hrůza