"My Wohnouti radi cestujeme. Teraz sme konečne mohli skĺbiť náš koníček s hudbou a vydali sme sa do Afriky natočiť klip. Odleteli sme s ľahkým scenárom a vedeli, že to celé bude skôr o šťastí a improvizácii. Natočili sme materiál v nádhernej africkej prírode, ale tiež v nemocnici Itibo, ktorej naším klipom chceme pomôcť," uvádza zrod myšlienky kapela.

Skoro mesiac prechádzali Keňou a zbierali zábery. Kamery sa ujala moderátorka Tereza Tobiášová. "Aj keď som zvyknutá stáť skôr pred kamerou než za ňou, moja prvá skúsenosť s natáčaním to nebola. Predierať sa medzi davmi turistov je niečo iné, ako behať v Keni medzi slonami a žirafami. Skúsenosť a zážitok k nezaplateniu. Dúfam, že sa tá atmosféra na fanúšikov Wohnoutů prenesie," spomína Tereza.

Pieseň Sladký dřevo je druhou ochutnávkou z pripravovaného albumu skupiny Wohnout. Videoklip má podporiť zbierku na nákup dýchacieho prístroja do nemocnice Itibo, na podpornú a riadenú ventiláciu pacientov a je určený pre dospelých, rovnako aj pre deti i novorodencov v kritickom stave a v pooperačnej starostlivosti.

"Priamo v nemocnici sme pobudli asi týždeň. Boli sme svedkami vecí, ktoré sú s nemocnicou späté. Očkovanie, zubár, prevencia, ale aj pôrody a operácie najrôznejších zranení, napríklad posekanie mačetou. Celkom sme počas nášho pobytu zapadli do okolia a zoznámili sme sa s miestnymi. Bol to úžasný zážitok," komentuje Honza Homola.

Viac informácií o celom projekte sa nachádza na Wohnoutiproitibo.cz.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Wohnout