Kapela Movits!, ktorá si fanúšikovský tábor na Slovensku v ostatných rokoch zveľaďovala na festivaloch ako Pohoda a Uprising, či na koncertoch v bratislavskom Majestic Music Clube a košickej Tabačke, sa opäť ukáže v našom hlavnom meste. Švédi miešajúci hip-hop s electro-swingom vystúpia v piatok 15. novembra opäť v MMC, kam sa vrátia po viac než troch rokoch.

Vystúpenie bude súčasťou európskeho turné, na ktorom Movits! predstavia dvojalbum V. Jeho prvú časť muzikanti vydali ešte v novembri 2018, druhú ponúkli v máji tohto roka. Dvojalbum je podľa ich vlastných slov reakciou na obdobie, v ktorom každý vydáva už len EP nahrávky.

"Mali sme taký kreatívny flow, že sme ho nevedeli zastaviť. Album V je našim maximalistickým homerunom s klasickým zvukom Movits! v novom šate. Je to ako stádo slonov na karnevale v Mississipi," uviedla kapela.

Večer, počas ktorého v Majestic Music Clube nezostanú žiadne nohy na podlahe, odštartuje slovenské zoskupenie Malalata. Vstupenky na podujatie sa predávajú prostredníctvom siete Predpredaj.sk za aktuálnu predpredajovú cenu 22 eur. V deň koncertu budú na mieste o pár eur drahšie.


Skupina Movits! vznikla v roku 2007 v meste Luleå na severe Švédska, ktoré je známe najmä hokejovým fanúšikom. Na scéne sa zviditeľnila nielen unikátnou zmesou tanečnej hudby a rapu, ale aj textami kritickými voči reáliám švédskej spoločnosti. A určite jej pomohlo aj vystúpenie v šou The Colbert Report Stephena Colberta. 

Koncert, na ktorý sa môžete tešiť už 15. novembra, bude súčasťou koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporili Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci tejto série už v Bratislave vystúpili britský fenomén Benjamin Clementine a nemecká hviezda elektronickej hudby Apparat.

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov PR manažér Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Ulf Berglund

Súvisiaci interpreti: Movits!