Katarína Knechtová predstavuje novú skladbu V modlitbách, ktorú sprevádza najodvážnejší videoklip jej kariéry. Speváčke a skladateľke v ňom robí spoločnosť profesionálny americký herec z katalógu, s ktorým sa odvážila nakrútiť viacero romantických scén s bozkami a nežnými dotykmi, ale dôjde aj na partnerskú hádku.

Katka Knechtová nahrávala skladbu V modlitbách so svojou kapelou v Prešove v spolupráci s dvojicou producentov a aranžérov Randy Gnepa a Adam Kuruc. "Bol to pre nás všetkých nesmierny zážitok a myslím si, že to zo samotnej nahrávky cítiť. Znie veľmi prirodzene a organicky. Sme na ňu všetci ohromne pyšní," vyznala sa speváčka, ktorá v novinke zostáva verná svojej obľúbenej téme.

"Najväčšou inšpiráciou pri tvorbe je láska, medziľudské vzťahy a dynamika medzi ľuďmi. Pieseň je vlastne zamyslením sa nad tým, že ľudia sa za istých životných okolností môžu míňať, napriek tomu, že sa milujú. Niekedy je jediným riešením nechať toho druhého ísť a veriť, že raz pochopí súvislosti a samého seba. V tomto prípade ide o problém so závislosťou na alkohole, čo je obvykle nezlučiteľné s partnerským životom... Pre mňa je to veľmi osobná pieseň," vysvetľuje autorka hudby i textu.

videoklip V modlitbách, 2019 Zdroj: Youtube

Kontrasty mesta Los Angeles a partner z katalógu

V klipe možno vidieť zábery s kapelou, ktoré vznikli na rovnakom mieste ako pesnička - v novom hudobnom štúdiu Randyho Gnepu v Prešove, no väčšiu časť vizuálu tvorí príbeh škrípajúceho partnerského vzťahu, ktorý dokresľuje jej text. Scenár klipu si vymyslela samotná speváčka a autorka skladby, režisérom je Majo Martaus z Imagine Visions.

"Lokácie v USA vyberal režisér, keďže L.A. je jedna z jeho pracovných základní. Veľmi sa mi tam páčilo, to mesto má charizmu a zároveň je veľmi kontrastné. Je tam smotánka a aj veľká chudoba. Mestská džungľa a zároveň krásna príroda. Nakrúcali sme na nádherných miestach - Mohavská púšť, národný park Joshua Tree alebo Hollywood," spomína speváčka, ktorá si v klipe prvýkrát vyskúšala, aké je to byť herečkou. Za partnera si pritom vybrala neznámeho amerického herca z katalógu. Meno tohto profi fešáka je Jordan James Smith.


Mal to byť iný muž

"Hráme v klipe pár, v ktorom ja zistím, že môj partner má problém s alkoholom. Spolu sme predviedli moje prvé intímne scény vôbec. Poznali sme sa päť minút a keďže čas bol drahý a vzácny, hneď po prvej klapke sme museli hrať zamilovaných a bozkávať sa," prezradila sympatická brunetka, ktorá si v klipe užila aj jazdu na štýlovom veteránovi z roku 1965 Chevrolet Chevelle

Zaujímavosťou je, že dvojicu na pľaci spojila náhoda, pôvodne totiž mala nakrúcať s úplne iným mužom. "Herec, ktorého sme mali vybraného pôvodne, vôbec neprišiel, čiže sme museli rýchlo vymyslieť plán B. Našťastie to celé dobre dopadlo a myslím si, že Jordan bol ešte lepšia voľba. Napriek tomu, že hral klipe človeka, ktorý je de facto alkoholik, sám je abstinent a whiskey v živote nepil. Museli sme teda prelievať do fliaš čaj a vodu," smeje sa Katka Knechtová.

Počas nakrúcania však zažila aj krušnejšie chvíle. "Keď sme nakrúcali v Mohavskej púšti, tak k nám zrazu prišla skupina miestnych 'domorodcov' a chceli nás okradnúť. Boli to chvíle, kedy nám nebolo všetko jedno."

videoklip V modlitbách, 2019 Zdroj: Youtube

Úspešná speváčka plánuje v tomto roku dokončiť svoj nový album a naplánovať budúcoročné turné. Zároveň sa s kapelou teší na letné festivaly a open-air koncerty. Ich termíny nájdete na jej oficiálnych stránkach www.katarinaknechtova.com a www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: reprofoto - Youtube

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová