Pražské trio Sunflower Caravan vypustilo do sveta v poradí druhú skladbu z chystanej a dlho očakávanej štúdiovej platne nazvanej Corners. Video ku skladbe vytvoril frontman a dvorný skladateľ kapely, Andy Cermak. Podtitul doma natočených záberov znie quarantine video, pretože vznikali v podmienkach najrozsiahlejších obmedzení v priebehu aktuálnej vírusovej krízy.

"Pieseň Alright je, čo do doby vzniku, asi najstaršou skladbou z našej pripravovanej dosky. Už s nami zažila niekoľko koncertov, skúšok a zvukovek a ukázala sa ako silná skladba, pretože s nami vydržala až do nahrávania tretieho albumu. Vnímame ju ako jeden zo stavebných kameňov dosky. Je jednou z najromantickejších a najpopovejších zo všetkých chystaných songov. V skladbe sa objavuje sláčikové kvarteto, ktoré sme navrstvili tak, aby znelo ako väčšie sláčikové teleso. Naplno sa ukáže hneď v úvodnej hymnickej melódii, ktorá sa nesie ďalej celú skladbou," prehlásila kapela o novom singli.

 
Text skladby je postavený na predstave človeka, ktorý prechádza nejakým ťažkým obdobím, zrejme rozpadom milostného vzťahu a potrebuje to zo seba dostať. Na rovinu tak hovorí-spieva presne to, čo v ten daný moment cíti. Refrén potom môže poslucháč chápať optimisticky, v zmysle, že všetko je vlastne v poriadku, prípadne ako iróniu, keď vám niekto vraví že všetko bude v poriadku, ale vy to v tej chvíli vnímate úplne inak - bolestne.

"V čase karantény, ktorú som trávil so svojou ženou v našom podkrovnom žižkovskom byte, kde mám tiež domáce štúdio, mi jedného dňa pri pohľade na západ slnka zo zimnej záhrady napadlo natočiť domáci klip k nejakej našej piesni," oznamuje frontman, klávesista a spevák kapely Andy Cermak a ku vzniku videoklipu dodáva: "Z našej zimnej záhrady je pohľad priamo na Žižkovskú vežu a okná smerujú na západ. Povedal som si, že by stačil iPhone, kameramanka v podobe mojej ženy a hlavnú úlohu by obstaralo slnko, ktoré budem ja, sediaci na okne, rôznymi pohybmi zakrývať. Na okne je zavesená sieť, ešte po minulých vlastníkoch bytu, ktorí mali mačky a báli sa, aby im jeden z ich miláčikov oknom nevyskočil. Sieť nakoniec poslúžila ako akýsi symbol mreže, klietky, v ktorej sme v čase karantény tak trochu všetci boli zavretí a túžili sme po slnku. Video k piesni Alright teda vnímame ako gesto spolupatričnosti so všetkými ľuďmi, ktorí hrozivú situáciu minulých týždňov vnímali ako - do akejkoľvek miery - väzenie, v ktorom boli uzavretí pred okolitým neistým svetom."
 
Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.

Súvisiaci interpreti: Sunflower Caravan