Speváčka a skladateľka Magdalena Fendrychová vystupujúca pod menom Kvietah skladá piesne od svojich jedenástich rokov. Jej pripravovaný album má vyjsť tento rok na jeseň vo vydavateľstve Divnosti, kde je zároveň Kvietah najnovšou členkou. K singlu Šampaň vznikol tiež videoklip.

"Jednou z tém singla je pre mňa rozpor medzi potrebou po absolútnej voľnosti a nezávislosti na iných ľuďoch a potrebou niekam patriť a s niekým súznieť. Fascinuje ma konštantná túžba mojej generácie veci neriešiť, zároveň však zažiť všetko. Nakoniec nastupuje istá apatia prameniaca z nekonečna možností, ktoré máme. Aj o tom je Šampaň," vysvetľuje Kvietah.


Videoklip, ktorý sa nakrúcal v klube Fuchs na pražskej Štvanici, rozpráva príbeh jednej párty končiaci svitaním. Dej je inšpirovaný skutočnými zážitkami, natáčací štáb však prehodil pohlavie jednej z hlavných postáv, takže sa odohráva medzi dvoma mužmi. Pieseň vrcholí výkrikom "Radši bych vůbec nevidela!", ktorý podľa Kvietah opisuje túžbu nebyť povrchný vo vnímaní ostatných ľudí, ktorá často skĺzne k hodnoteniu len na základe toho, čo vidíme.

Na singli Šampaň sa, rovnako ako na celej platni, podieľa aj producent a zakladateľ vydavateľstva Divnosti Tomáš Tkáč. Začiatkom júna spúšťa Kvietah tiež kampaň na portáli Donio.cz, kde môžu jej fanúšikovia prispieť na vznik albumu Hejno černejch koček, prípadne si zaobstarať CD v predpredaji.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Alžběta Trusinová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Denisa Rysová