Breathe the Vapor, vlastným menom Lukáš Klinec, je slovenský hudobný producent, zvukár a grafický dizajnér, ktorý prichádza znovu so sviežou novinkou s letným vibom. Singel Nice to See Ya je prvý kúsok po minuloročnom albume On a Computer, ktorým hudobník ukázal žánrovú pestrosť svojej tvorby.


Nice to See Ya je zmesou popu, hip-hopu a R&B, Breathe the Vapor v nej spieva a dokonca i rapuje. Skladba obsahuje hip-hopové bicie, funkovú basovú linku a výrazným elementom sú zborové spevy pripomínajúce gospelové vokály.

Zámerom skladby je navodiť letnú atmosféru a podporiť frázu "máj, lásky čas", avšak nie bežným spôsobom. Hlavnou vokálnou linkou v piesni je fráza "our love is in lockdown" (naša láska je v lockdowne). V skladbe sa spieva o vzťahu dvoch ľudí, ktorí nemôžu byť spolu. Nice to See Ya odzrkadľuje nezvyčajnú situáciu dvoch ľudí v izolácii, ktorých láska je na neurčitom bode. Zvukom naopak navodzuje optimizmus a uvoľnenú atmosféru.


"V rapovej časť skladby som chcel poslucháčovi priblížiť pohľad jedného človeka na komplikovanú situáciu vo vzťahu, rozpaky a vyrovnávanie sa so skutočnosťou," hovorí autor. Dôvodom rozdielnych tém prerušenia vzťahu a sonicky optimistického inštrumentálu je kontrast a povznesenie nad komplexným problémom súčasnosti.

V posledných mesiacoch Breathe the Vapor dokončuje práce na tanečnom filme Selfmotion, pre ktorý zložil soundtrack spolu s umelcami ako Jimmy Pé, Young Aesthete a Jana Zubajová a Lukáš Zubaj. Onedlho si budete vypočuť hudbu k filmu na všetkých streamovacích platformách.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Lukáš Klinec. Text správy sme upravili.