Slovenská skupina Sto múch zverejnila videoklip k svojej najznámejšej skladbe Kúpil som si Rhodes. Stalo sa tak dva mesiace po tom, čo si do obce Sielnica pri Sliači pozvala na nakrúcanie svojich fanúšikov. "Scenár klipu je inšpirovaný rozprávkou Ako išlo vajce na vandrovku, nosil som ho v hlave niekoľko rokov," uviedol kapelník Juraj Haško.

"Dej sa točí okolo ťažkého starého klávesového nástroja Rhodes Piano, ktorý nosíme, tlačíme a vozím na ňom svoju filmovú frajerku. Vďaka filmárskej zelenej stene sme Rhodes povozili po mnohých, aj bizarných, turistických destináciách a skončili sme v obci Sielnica so spievajúcimi fanúšikmi," povedal Haško, ktorý je autorom scenára aj režisérom klipu.

Strih zabezpečil basgitarista Sto múch Miroslav Páv. Video k skladbe Kúpil som si Rhodes, ktorá vyšla na albume Z hrušky dole (2007), je už piatym tohtoročným videoklipom skupiny.

Sto múch - Kúpil som si Rhodes

Kapela Sto múch, ktorá vznikla vo februári 2005 v Banskej Bystrici a na konte má tri autorské albumy, od februára 2012 funguje v čisto pánskom zložení s prípadnými hosťami. Väčšinu tohtoročných letných festivalov odohrá s hosťujúcou speváčkou Lenkou Koštialovou. Počas najbližších dvoch mesiacov sa kapela predstaví na Festivale Úlety v Rožnove pod Radhoštěm, na Colours of Ostrava, na Besede u Bigbítu v Tasove, na UV_Festivale v Rohožníku a v Charisma Café+Bar vo Zvolene.

Agentúru SITA informovala manažérka kapely Bibiána Grebeňová Šedivá.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/stomuch

Súvisiaci interpreti: Sto múch