Anglická post-punková kapela White Lies plánuje vydať 7. októbra album Friends. O produkciu novinky sa postarali členovia formácie, teda Harry McVeigh (gitara, spev), Charles Cave (basgitara, vokály) a Jack Lawrence-Brown (bicie).

Muzikanti nahrávali album v londýnskom štúdiu Bryana Ferryho. Texty sa podľa basgitaristu Cavea týkajú najmä priateľstva. Album bude obsahovať v základnej verzii desať skladieb a vyjde aj na vinyle a CD. Špeciálna edícia ponúkne o štyri piesne viac. Formácia už z novinky predstavila singel Take It Out On Me, ktorý sa najprv volal 89-1-3.

"Skladbu inšpiroval jeden blázon, ktorý na Instagrame komentoval kamarátove fotky pseudo-biblickými veršami. Z jeho profilu som zistil, že žije v odľahlej chatke s nepríjemne vyzerajúcim psom. Zverejňoval zvláštne videá, v ktorých uvádzal rôzne čísla. Poňal som to ako výzvu a spravil som z nich skladbu. Problém nastal až vtedy, keď mi to išlo tak dobre, že všetci hovorili, aby z toho bol prvý singel. Súhlasil som a spravil som refrén a tiež skutočný text," ozrejmil vznik piesne Charles Cave.


Formácia podporí novinku aj na turné, počas ktorého sa predstaví napríklad 2. novembra v poľskom meste Gdansk, o deň neskôr vo Varšave, 4. novembra v Prahe alebo 5. novembra vo Viedni.

Tracklist albumu Friends: 

1. Take It Out On Me 
2. Morning In LA 
3. Hold Back Your Love 
4. Don't Want To Feel It All 
5. Is My Love Enough? 
6. Summer Didn't Change A Thing 
7. Swing 
8. Come On 
9. Right Place 
10. Don't Fall 

White Lies vznikli v roku 2007. V januári 2009 vydali album To Lose My Life..., s ktorým dobyli UK Chart, a v tom istom roku boli podľa britských magazínov Q a NME najlepšou novou kapelou. Nasledovali štúdiovky Ritual (2011) a Big TV (2013), s ktorými sa do spomínaného rebríčka dostali na tretie, resp. štvrté miesto. Okrem vydali aj niekoľko EP nahrávok. 

Zdroj: SITA (Nme.com, Whitelies.com)
Foto: Facebook.com/WhiteLies

Súvisiaci interpreti: White Lies