V nedeľu najlegendárnejší festival v Glastonbury, v stredu druhý najväčší festival Európy v dánskom Roskilde a už tento piatok na Topfeste. Najjagavejšia hviezda aktuálneho Topfestu a stále jeden z najhranejších interpretov na starom kontinente pricestoval už o deň skôr, aby si dobre oddýchol po náročnom účinkovaní na oboch legendárnych festivaloch.

Viac ako 300 miliónov pozretí už má na internete jeho debutový megahit Human a takmer 30 miliónov jeho aktuálny singel Skin. Festivalu Topfest sa podaril doslova husársky kúsok. Slovenské festivalové leto vďaka nemu spestrí poriadne silné meno – spoluautor a interpret aktuálneho megahitu Human, jeden z najhranejších spevákov súčasnosti Rag'n'Bone Man.

32-ročný anglický spevák a skladateľ, vlastným menom Rory Graham, nemá takmer žiadne hviezdne maniere, okrem súkromného lietadla, ktoré používa na presun seba a svojej skupiny. lietadla, ktoré používa na presun seba a svojej skupiny.

"Jedinou nesplniteľnou požiadavkou manažmentu Rag'n'Bone Mana bolo pristátie súkromným lietadlom priamo na letisku v Piešťanoch. Po vysvetlení, že priamo na letisku prebieha festival a priamo na pristávacej dráhe máme stánky s občerstvením súhlasili s pristátím vo Viedni. Prileteli dokonca deň pred koncertom, takže možno ich fanúšikovia  stretnú vo štvrtok večer v uliciach Piešťan," prezradil organizátor festivalu Dušan Drobný.

Kvalitné rumy aj guacamolové nátierky

Spevákov tím pozostáva z osemnástich ľudí. Na zozname požiadaviek na občerstvenie sa nachádzajú aj kvalitné havanské rumy, pivá domácej značky, whiskey, veľa ľadu, hummusové a guacamolové nátierky, ingrediencie na prípravu sendvičov, ale aj tortillové chipsy. "Samotný Rag'n'Bone Man si potrpí aj na čokoládové tyčinky istej značky a najznámejšiu značku gumových cukríkov, Haribo Star mix," dodal Dušan Drobný.



Rag'n'Bone Man vystúpi na Topfeste v Piešťanoch v piatok 30. júna. Jeho koncert sa začne päť minút pred pol deviatou večer.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Ján Kakaščík.

Foto: Ján Kakaščík