Malá obec Ľubotice, susediaca s Prešovom, prekvapuje bohatým a pestrým výberom letných kultúrnych podujatí. Tím reštaurácie U suseda, ktorá sa pýši veľkorysým vonkajším priestorom s vlastným zastrešeným pódiom, zorganizoval v spolupráci s obcou a niekoľkými sponzormi letný hudobný festival s podtitulom "Vraciame hudbu späť na pódiá!".

Toto leto budú koncertovať v areáli reštaurácie U Suseda interpreti ako Kali, Hex, Polemic, Štefan Štec, Peter Bič Project, Lukáš Adamec, Mafia Corner či Metalinda. Súčasťou letného festivalu, ktorý je rozvrhnutý na celý júl a august a začiatok septembra, budú aj vystúpenia Mariána Čekovského a kapely Horkýže Slíže. Každý piatok sa uskutoční vystúpenie iného interpreta a zaujímavých predkapiel ako Pinazi De, Basawell, GeRock Kabát revival, Dynamix a mnohých ďalších.

Pre svoj koncert v šarišskej metropole si toto miesto v rámci svojej koncertnej šnúry vybral aj Richard Müller.

Obec Ľubotice začína hneď na konci najväčšieho prešovského sídliska Sekčov. Kedysi bola mestskou časťou Prešova a dnes je jednou z najžiadanejších lokalít na bývanie. Keďže Prešovčania tu majú blízko, mnohých informácia o letnej hudobnej nádielke potešila. Podľa slov majiteľa podniku na niektoré akcie zostáva už len pár desiatok vstupeniek. V predaji sú v sieti Predpredaj.sk.

Termíny koncertov Ľubotického festivalu:

2. 7. - Mafia Corner
9. 7. - Metalinda
16. 7. - Hex
23. 7. - Peter Bič Project
30. 7. - Štefan Štec
6. 8. - Richard Müller
13. 8. - Kali a Peter Pan
20. 8. - Lukáš Adamec
21. 8. - Polemic
27. 8. - Marián Čekovský
3. 9. - Horkýže Slíže

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Xénia Ujová zo siete Predpredaj.sk. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Hex, Richard Müller