Mladá slovenská speváčka Timea Gregová debutovala len pred pol rokom - v novembri 2020, kedy vydala svoje debutové EP Confusion of Warmth. Právom sa o nej začalo hovoriť ako jednom z objavov minulého roka a jej skladby môžete pravidelne počuť v Rádiu_FM, kde dokonca so skladbou Terms and Conditions niekoľko týždňov viedla poslucháčsku hitparádu Osmička.

Skladby z jej vydareného debutu si našli cestu do rozhlasového éteru aj v Čechách, kde ju podporilo Rádio 1 či Expres FM. EP Confusion of Warmth jej na jar vynieslo ocenenie Nadácie Advance Investments a nomináciu v kategórii Objav roka v ankete Radio_Head Awards. Na úspechy svojej prvej nahrávky chce Timea nadviazať novým singlom Lose My Air, ktorý vznikol v rámci pokračujúcej spolupráce s Erikom Horákom zo štúdia Lososound. Ten sa postaral o produkciu a mix, mastering zabezpečil Tomáš Karásek (Gaex).

"Lose My Air som napísala krátko po vydaní EPčka. V pesničke som sa snažila zachytiť pocit slabosti voči osobe, ktorá by racionálne nemala zohrávať dôležitú úlohu v mojom živote no napriek tomu má svoje špeciálne miesto. Je to o emočnom spojení a nevypovedaných pocitoch," hovorí mladá speváčka a autorka. K pesničke vznikol aj videoklip, ktorý režíroval a nakrútil mladý filmár Erik Oslanec.


V posledných mesiacoch sa Timea okrem tvorby nového singlu venovala aj zostavovaniu kapely a príprave na živé vystúpenia. Minulý rok sa ako jedna z troch fanúšikov a fanúšičiek festivalu Pohoda, ktorých vybrali organizátori, predstavila v akustickej podobe pri Vítaní slnka na podujatí na Pohoda in the Air. Toto leto ju už však môžete zastihnúť naživo na festivaloch na Slovensku aj v Čechách (bližšie informácie na www.timeaofficial.com).

Svoje prvé koncerty s kapelou odohrala minulý týždeň v rámci Litera Festu a na komornom podujatí In Between Books, z ktorého vznikne aj koncertný záznam. Talentovanú speváčku, klaviristku a gitaristku na pódiu sprevádzajú Roman Lauko/Momo (bicie), Erik Horák (basa) a Rado Činčura (gitara, klavír). "EP vyšlo počas korony, a tak som ho doteraz nemala príležitosť odprezentovať naživo," dodáva speváčka, ktorá v lete plánuje vydať ešte jeden singel a potom sa naplno pustí do tvorby debutového albumu. Od septembra sa zároveň sťahuje do Berlína, kde začína svoje štúdium na pobočke prestížnej britskej univerzity BIMM (British and Irish Modern Music Institute) v odbore songwriting.


Text: Hudba.sk (zdroj: Timea)
Foto: Welin