Vydavateľstvo Weltschmerzen zorganizovalo dňa 20. júna svoj druhý online showcase event. V rámci podujatia uviedlo v premiére na Facebooku a svojom novom Youtube kanáli vystúpenia svojich hudobníkov Tante Elze, Penumbra Vortex, BIOS a Tomáša Prištiaka.

Showcase akcia vydavateľstva Weltschmerzen sa mala pôvodne konať vo forme živého podujatia s divákmi, avšak kvôli pandémii sa v decembri 2020 udiala prvýkrát v online priestore. Vydavateľstvo sa rozhodlo tento krok zopakovať a nakrútiť špeciálne vystúpenia svojich umelcov v jedinečných priestoroch.

Penumbra Vortex aj Tomáš Prištiak vystúpili v električke T3 - kultúrny prostriedok, duo BIOS vo Východoslovenskej galérii v Košiciach a Tante Elze odohrala koncert vo svojej obývačke.


Videá majú slúžiť na prezentáciu umelcov a vydavateľstva aj do budúcnosti - na platformách zostanú zavesené dlhodobo, majú tak potenciál osloviť nových aj dlhodobejších fanúšikov či promotérov. Vydavateľstvo Weltschmerzen môžete sledovať na Facebooku, Youtube, a samozrejme na Bandcampe, kde nájdete všetky jeho doposiaľ vydané tituly.


Tvorbu videí z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Prištiak z vydavateľstva Weltschmerzen. Správu sme upravili.