Speváčka Veronika Strapková prichádza s novinkou, v ktorej sa nájde nejeden mladý človek. Pandémia a teraz vojna na Ukrajine u mnohých vyvoláva úzkosť, prípadne strach a smútok, no hanbia sa to pomenovať. Veronika ako študentka psychológie chce stigmu z týchto emócií sňať a odkázať poslucháčom – vyjadrovať pocity, či už dobré alebo zlé, je úplne v poriadku.

Navonok vždy veselá a dobre naladená Veronika Strapková v novom singli Sorry spieva o pocitoch, ktoré človek často nevie vysvetliť – o úzkosti, smútku, obavách.

"Téma úzkosti je dnes už aspoň čiastočne komunikovaná, ale stále mám pocit, že ľudí za tieto veci spoločnosť stigmatizuje. Študujem psychológiu, práve som skončila bakalára a veľa tém sa v období pandémie sústredilo na sociálnu izoláciu človeka. Keď som si predstavila, ako sa po dvoch rokoch vrátim medzi ľudí na koncerty, mala som aj ja sama pocit nevysvetliteľnej tiesne a obáv. U mňa boli racionálne odôvodnené a vedela som prečo ich mám. Niektorí ľudia nevedia vysvetliť, čo sa im deje, je to normálny jav. Preto som chcela podporiť touto piesňou to, aby sa nebáli svoje emócie vyjadriť, nech sú akékoľvek," vysvetľuje mladá speváčka.

Pesnička je unikátna aj tým, že vznikla v spolupráci s dídžejom Milanom Lieskovským. Pri tvorbe sa stretli prvýkrát a obaja si to pochvaľujú. "Milanova skladba ma na prvé počutie inšpirovala k textu. Tým, že je to žánrovo elektronický tanečný pop, tak mi sedelo spievať do toho po anglicky," vysvetľuje Veronika.


Známy slovenský producent tanečnej hudby priznáva, že po talentovanej speváčke "poškuľoval" už dlhšiu dobu. Napokon sa stretli, keď bola hostkou podcastu, ktorý sa nahrával v jeho štúdiu. "Po nahrávaní sme pokecali a hneď bolo jasné, že si sedíme a že ďalšia pieseň z mojej produkcie bude s Veronikou. Veľmi sa teším, že je singel hotový a že vám ho môžem predstaviť," dopĺňa Lieskovský.

Tému skladby dotvára videoklip, ktorý Veronika režírovala spoločne s kameramanom Michalom Furdom. Spoločne vymysleli námet prepojenia nočnej mory, ktorá je kontrastom k životnej energii zobrazenej cez atmosféru párty a koncertu. "Taká je aj hudba. Je veselá a bez textu skôr nabáda k tancu, než k zamysleniu. A to je pre mňa dôležité. Ukázať ten kontrast. Že všetko v živote má aj svoju protistranu. To, čo prežívame, niekedy navonok nevidno. Rovnako, ako nevidno veľa zo skutočného cez sociálne siete a pri pohľade zvonka sú veci často skreslené. Preto je odkaz piesne – menej súdiť a nebáť sa vyjadriť obavy," uzatvára Veronika Strapková.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Slávková z agentúry Propaganda House. Správu sme upravili.