Prípravy siedmej časti ságy o hviezdnych vojnách sa po predaji titulu spoločnosti Walt Disney dostali ďalej. V súčasnosti sa rozhodlo o autorovi soundtracku Johnovi Williamsovi. On však nebude jediný hudobník spätý s kultovou trilógiou. Do jednej z hlavných postáv má byť obsadená Florence Welch z Florence and The Machine.

V siedmom pokračovaní filmov o vznešených rytieroch Jedi by si podľa všetkého mala "strihnúť" svoju rolu aj Florence Welch. Britskému denníku The Sun to povedal jeden zo zdrojov blízkych tvorcom: "Ona hrala už niekde predtým, ale práve jej spev nás zaujal viac. Každá herečka v Hollywoode chce rolu v týchto nových filmoch, ale my hľadáme niekoho nečakaného. Florence by mala mať veľkú úlohu, ktorá z nej cez noc spraví A-čkovú herečku."

Vypočujte si najväčší tanečný hit skupiny Florence and The Machine - Spectrum:


Soundtrack bude od Johna Williamsa

Na oficiálnom soundtracku sa nielen k siedmej, ale aj k ôsmej a k deviatej časti bude podieľať John Williams. Jeho tvorbu je možné poznať najmä z filmov Čeluste, Superman či E.T. mimozemšťan.  Na oficiálnom stretnutí priaznivcov Star Wars v Nemecku to prezradila prezidentka spoločnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy.

"V piatok som raňajkovala s niekým veľmi dôležitým pre rodinu Star Wars a on prisľúbil spoluprácu na siedmej epizóde. Bol to pán John Williams. Vždy, keď počúvam jeho hudbu, mám zimomriavky," povedala. V nahranom rozhovore na to reagoval aj Williams. "Ešte som samozrejme nevidel scenár, nový príbeh stále nepoznám, ale neviem si predstaviť, že by neodkazoval na predošlé príbehy, ktoré si vynútia použitie známych melódií," vysvetlil.

Odkedy sága patrí pod značku Walt Disney, je známe, že ďalšie pokračovanie bude režírovať J.J. Abrams (seriál Fringe, Star Trek: Do Temnoty). Okrem speváčky Florence Welch sa v hlavných úlohách skloňujú aj staré známe postavy hrané Harrisonom Fordom, Carrie Fisher a Markom Hamillom.  

Autor: Marek Majzon (SITA, The Sun)
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine