Americké voľby nerozdúchavajú vášne len medzi politikmi. Svoje politické preferencie radi prezentujú aj hviezdy šoubiznisu. Medzi ne patrí aj Katy Perry, ktorá je dlhodobou podporovateľkou Demokratickej strany a jej nominantky Hillary Clinton. Vo štvrtok vystúpila na Demokratickom národnom zhromaždení vo Filafeldii.

Pár minút predtým, ako na pódium vkráčala potenciálna americká prezidentka Hillary Clinton, ovládla stage 31-ročná Katy Perry. Podarilo sa jej to nielen speváckym vystúpením, ale aj odhodlanou úvodnou rečou, ktorou si získala publikum. Speváčka sa celkom otvorila, keď pred stovkami divákov vo Wells Fargo centre priznala, že v rámci svojho vzdelávania to ďaleko nedotiahla.

"Obaja moji rodičia sú pastori a oddaní republikáni. Neukončila som strednú školu a nanešťastie nemám formálne vzdelanie, ale mám otvorenú myseľ a mám hlas. Tak vás žiadam, aby ste aj vy mali otvorenú myseľ a použili svoj hlas, pretože 8. novembra (deň volieb, pozn. red.) budete rovnako silní, ako akýkoľvek lobista z Národnej asociácie držiteľov strelných zbraní. Máte čo povedať v rovnakej miere, ako akýkoľvek miliardár alebo môžete vyvážiť hlas svojho podivného príbuzného, ak chcete. Pretože pamätajte, nie je to o tom, odkiaľ pochádzate, ale o tom, do čoho dospejete."

Katy následne po prvýkrát naživo odpremiérovala svoj nový singel Rise, ktorý nahrala ako sprievodnú hymnu televízie NBC pre tohtoročné Olympijské hry v brazílskom Rio de Janeiro. Vystúpenie uzavrela hitom Roar, skladbou, ktorú si Hillary Clinton vybrala ako ústrednú pieseň svojej kampane.

Mohlo by vás zaujímať: Donald Trump naštval spevácke hviezdy. Toto mu odkazujú v ironickom videu!


Katy Perry Zdroj: AP Photo/Carolyn KasterKaty Perry na skúšku pred vystúpením poslala "svoje druhé ja" (AP Photo/Carolyn Kaster) - viac fotiek zo skúšky

Katy Perry, 2016 Zdroj: AP Photo/J. Scott ApplewhiteKaty Perry počas vystúpenia na podporu Hillary Clinton (AP Photo/J. Scott Applewhite) - ďalšie fotografie

Zdroj: Aceshowbiz.com, Justjared.com
Foto: AP Photo/Matt Rourke

Súvisiaci interpreti: Katy Perry