Film s názvom Havana Moon - The Rolling Stones Live in Cuba, ktorý zachytáva tohtoročné prvé vystúpenie anglických rockových hviezd na Kube, budú premietať len 23. septembra v Európe, Austrálii, Rusku, Japonsku a Latinskej Amerike. Vstupenky sa dostanú do predaja v auguste.

Spomínaný bezplatný koncert sa konal tento rok 25. marca. Podľa odhadov sa na podujatí zúčastnilo 1,2 milióna fanúšikov. Legendárna skupina počas večera predstavila 18 skladieb. O réžiu záznamu sa postaral Paul Dugdale, s ktorým už spolupracovali Adele, Coldplay, Ed Sheeran, ale aj The Rolling Stones na dokumente Sweet Summer Sun - Hyde Park Live (2013).

FOTO z historického koncertu: Stouni vystúpili na Kube, zožali obrovský úspech

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu GRRR! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Prečítajte si: Eric Clapton bude hosťovať na albume The Rolling Stones
 
Zdroj: SITA (Rollingstones.com, archív)
Foto: AP Photo/Enric Marti

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones