Slovenský spevák a skladateľ Robo Opatovský prichádza s novou letnou skladbou Tajný recept. Jeho tretia spolupráca s textárom Martinom Chudíkom je letná a optimisticky naladená. Videoklip, v ktorom sa objavuje aj Robova dcéra Hanka, sa nakrúcal na česko-slovenskej hranici pri Sudoměřiciach a práce na ňom komplikovali komáre.

"S Martinom Chudíkom som už spolupracovali pri skladbách Modlím sa hudbou a Bez Teba. V týchto dňoch, keď sa už uvoľnili opatrenia a všetci sme pozitívnejšie naladení, som mu poslal demo verziu letnej skladby, či by mi vedel napísať ľahký, pozitívny text," hovorí Robo Opatovský.

"Tak, ako vie Martin vystihnúť náročnejšie témy, tak aj pri tejto veselej sa trafil presne do čierneho. To sa odrazilo aj pri samotnom nahrávaní, kedy som mal jasnú predstavu o tom, ako to má znieť, aké melódie chcem použiť a nakoniec sme ju s gitaristom Romanom Mečiarom a trúbkarom a akordeonistom Ondrejom Jurášim nahrali za pol dňa."

Skladbu si doteraz mohli vypočuť fanúšikovia na Robových ôsmich letných koncertoch, pričom od prvých tónov bola viditeľná pozitívna reakcia divákov. "Videl som ľuďom úsmev na tvári. Teším sa, že som mohol nahrať skladbu, ktorá znie rovnako na nahrávke a aj na koncertoch," povedal Robo. 


Videoklip ku skladbe zveril spevák svojmu grafikovi a dizajnérovi Filipovi Cemperovi, ktorý sa stará aj o jeho sociálne siete. Rovnako ako v prípade samotnej skladby aj zadanie na videoklip bolo podobné. Celý videoklip je jedna kompozičná choreografia, v ktorej každý vedel čo má robiť. Výsledkom je ľahký vizuál s dynamikou, nakrútený v zaujímavom prostredí s talentovanými ľuďmi. Ingrediencie "tajného receptu" sú v tomto prípade leto, slnko, sloboda a láska. Tajomnú femme fatale si v klipe zahrala Martina Comisso - obľúbená moderátorka rádia Jemné.

Samotné nakrúcanie však nebolo také jednoduché a bezstarostné ako by sa mohlo zdať. Lokalita pri jazere pri Sudomericiach na nakrúcanie prilákala aj neželaný komparz v podobe množstva komárov, ktoré potrápili najmä účinkujúcich. Veľmi obetavo k svojej úlohe v klipe pristúpila Robova dcéra Hanka, ktorá bola pripravená na nakrúcanie a tesne predtým ju uštipol komár na čelo. "Keďže sme točili viacero záberov, tak na tých neskorších je to trochu vidieť," prezradil Filip Cemper. "Pozrel som sa na ňu a hovorím, že má veľkú bolačku na čele, prečo niečo nepovedala. A ona odvetila, že už bolo všetko pripravené a ona to chcela zvládnuť," dodal hrdý otec Robo Opatovský.

Spevák žije v dlhoročnom stabilnom manželstve a o svojom vlastnom recepte na úspešný vzťah hovorí: "Základnými ingredienciami sú podľa mňa tolerancia, obetavosť a vzájomný rešpekt. Čo treba dávkovať veľmi opatrne, je žiarlivosť. Štipka vzťah okorení, ale keď je jej veľmi veľa, tak sa to nekončí dobre."

Zostávajúce letné koncerty Roba Opatovského:

30. 7. - Bojnice, Kúpeľná kaviarnička
7. 8. - Košice, Gesto Cafe & Brunch
8. 8. - Vranov nad Topľou, Café Moon
21. 8. - Topoľčany, Segafredo Espresso
28. 8. - Hlohovec, Craft beer and Coffee Pod Smrekom

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský