Skupina mladíkov z Komárna je síce na slovenskej hudobnej scéne ešte len dva roky, no za ten čas zvládli to, čo mnohým trvá oveľa dlhšie. O svižnom tempe napredovania Luisville Story porozprával v rozhovore bubeník Mojo.

Pred letom vám vyšiel videoklip k skladbe Navždy. Aké ste naň mali ohlasy?

Veľmi pozitívne. Je to energická skladba s celkom chytľavým refrénom a to je kombinácia, ktorá na ľudí vždy platí. Natáčanie videoklipu bolo zábavné, no vyčerpávajúce, keďže sme ho točili asi 14 hodín. Výsledok však, podľa mňa, stojí za to.

S kapelou ste otvárali tohtoročný Topfest, čo bol váš prvý festival. Musel to byť veľký zážitok, ako si naň spomínaš?

Veľmi matne (smiech). Žartujem, bola to výborná skúsenosť. Predstavili sme sa na ňom v rámci projektu Rocková maturita, kde vystúpila kopa mladých a talentovaných muzikantov. Spoznali sme nových ľudí a rozšírili si hudobné obzory. Navyše som v zákulisí stretol Slasha z Guns N' Roses, ktorý v ten deň tiež vystupoval, to bolo milý okamih.

Čo sa deje s kapelou teraz? Koncertujete?

V lete sme si dali od koncertov krátku pauzu, zameriavame sa na písanie nových skladieb, začali sme prerábať skúšobňu a riešiť merchandise, teda nejaké tričká, aby sme na jeseň mali do čoho obliecť našich fanúšikov. No, skrátka nenudíme sa.

My sme sa ale dozvedeli, že vás na jeseň čaká niečo nezvyčajné? Prezraď nám viac.

Je to tak. S kapelou sme sa prihlásili do ďalšej súťaže, ktorá ponúka mladým hudobníkom možnosť prezentovať sa. Konkrétne ide o Košický zlatý poklad, ten sa bude konať tento rok už po 35-krát. Z vyše 150 prihlásených piesní vybrala porota tú našu, zatiaľ nikde nezverejnenú, skladbu Koleda, medzi šesť najlepších, priamo do finále. Znamená to, že si na jeseň zahráme na Rádiu Slovensko a v televízii RTVS. A hoci hudba nie je vec, v ktorej existujú na súťaženie nejaké správne kritériá, túto možnosť prezentovať sa pred celým Slovenskom vítame veľmi pozitívne.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Mojmír Ivaniš.