Jedinečnú atmosféru živých koncertov ponúkne ďalší zo série hudobných večerov s názvom Folkfórum Live 2017. V piatok 29. septembra sa od 19.00 h predstavia v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu so svojimi novými hudobnými projektmi známe osobnosti domácej hudobnej scény.

Spevák Peter Cmorik a osobitý gitarista Marek Wolf, známy najmä spoluprácou s harmonikárom Erichom "Bobošom" Procházkom, spojili svoje sily pri nahrávaní ich pôvodnej piesne Druhé leto. Prvky world music do nej vniesol bubeník a perkusionista Igor "Ajdži" Sabo. Singel vydali v máji 2017 a predznamenal príchod kompletného spoločného albumu, ktorý už hudobníci prezentujú naživo v rámci spoločných koncertov. Jedným z nich je aj dnešné vystúpenie v Slovenskom rozhlase.

Pesničkár Martin Geišberg a klavirista Daniel Špiner vydali začiatkom leta debutový album V jabloňovom kraji so štrnástimi spoločnými skladbami. Zároveň ide o prvý nosič, ktorý Martin Geišberg vydal po dvanástich rokoch koncertovania, režírovania a tvorby divadelnej hudby. O bicie sa postaral Michal Fedor a kontrabas nahral Michal Šelep. Na spoločných koncertoch znejú, okrem starších dobre známych Martinových songov, aj piesne z tohto nového hudobného diela a určite nebudú chýbať ani dnes večer.

Folkforum Live je koncertný projekt moderátorky a dramaturgičky relácie Folkforum Sone Horňákovej. Rádio Devín odvysiela dvojkoncert zo záznamu 6. októbra o 19:00.

Zdroj: TASR (RTVS - Erika Rusnáková)
Foto: Moody / archív M. Geišberga

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik