Oficiálny návrat na hudobnú scénu potvrdila speváčka Avril Lavigne pútavým videoklipom k emotívnemu comebackovému singlu Head Above Water. V novinke sa zveruje so svojimi prežitkami z ťažkej choroby. Ide o jej prvý počin od roku 2013, kedy vydala ostatný album nazvaný Avril Lavigne.

Zábery zobrazujú étericky vyzerajúcu Avril Lavigne zahalenú v dlhých bielych šatách na pozadí úchvatných prírodných scenérií natočených na Islande. Divácky atraktívna je aj hra svetiel v scénach pod vodnou hladinou, ktoré sa odrážajú práve na šatách a vlasoch ležérne splývajúcich okolo speváčky, snažiacej sa vyplávať nad hladinu.


Skúsenosť s chorobou ju inšpirovala nielen k napísaniu skladby, ale aj k založeniu Avril Lavigne Foundation. Nadácia má za cieľ podporovať ľudí s vážnymi chorobami a šíriť osvetu o podobných problémoch. Nedávno nadácia spustila kampaň, pomocou ktorej zbiera financie pre ľudí s lymskou boreliózou, ktorí si sami nemôžu zaplatiť liečenie.

Pieseň Head Above Water je predzvesťou jej pripravovaného albumu, ktorý pre speváčku znamená začiatok novej éry. To potvrdila aj v liste, ktorý prednedávnom adresovala fanúšikom s tým, že by sa chcela čo najskôr vrátiť na koncertné pódiá, no v prvom rade musí počúvať svoje telo a myslieť na svoje zdravie. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Renáta Tomášová / Warner Music, archív)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne