Prvá zverejnená skladba zo soundtracku k filmu Zrodila sa hviezda je tou správnou návnadou. Spevácky výkon ústrednej dvojice Lady Gaga a Bradleyho Coopera berie dych. Rovnako ako videoklip zostavený zo záberov z filmu, ktorý zobrazuje Lady Gaga ako krehkú a nesmelú začínajúcu speváčku.

Do kín prichádza hudobno-romantická dráma Zrodila sa hviezda a už teraz sa o filme hovorí ako o ašpirantovi na zisk viacerých filmových cien. Snímku s hviezdnym hereckým obsadením a silným soundtrackom plným originálnych piesní si môžete vychutnať v kinách už budúci štvrtok 4. októbra aj u nás.

Film doteraz stihol obehnúť viaceré filmové festivaly a odvšadiaľ sa ozývajú pochvalné kritiky. Skvelou pozvánkou do kín je aj čerstvo zverejnený videoklip k piesni Shallow, ktorý je duetom dvoch hlavných hviezd filmu. Za dva dni od zverejnenia má už takmer päť miliónov prehratí.


Ústrednou postavou filmu nielen na scéne ale aj v zákulisí je Bradley Cooper, ktorý v ňom nielenže stvárnil hlavnú postavu, ale ho aj sám zrežíroval, podieľal na scenári a dokonca si aj sám odspieval všetky pesničky. Kvôli filmu navštevoval hodiny klavíru, gitary či spevu. "Spievanie nie je jednoduché, hlavne pred publikom. Už po jednom verši som strácal dych," priznáva Cooper.

Veľkou oporou mu však bola jeho herecká partnerka, popová hviezda Lady Gaga, vlastným menom Stefani Germanotta. Hoci slávna speváčka už má za sebou menšie herecké skúsenosti, po prvýkrát pôjde o hlavnú postavu. Zahrá si začínajúcu speváčku Ally, ktorá už takmer vzdáva svoj veľký sen o speváckej kariére, až kým nestretne ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea (Bradley Cooper).

"Mali sme k dispozícii hudobné štúdio, obklopili sme sa tými najlepšími skladateľmi a vytvorili sme množstvo piesní. Dokonca sme ich písali aj počas natáčania. Skladbu I Don't Know What Love Is som začala písať po tom, ako sme dotočili jednu zo scén v bare, pretože som bola pod vplyvom silných emócií," hovorí Lady Gaga.

Originálny soundtrack k filmu vyjde až po uvedení filmu v kinách. Zatiaľ ako ochutnávka musí postačiť spomínaná pieseň Shallow, ktorá bola použitá aj v oficiálnom traileri.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Jana Synak z filmovej distribučnej spoločnosti Continental Film. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga