Jedna z najväčších britských rockových kapiel sa vracia. Duo Royal Blood patrí k najdôležitejším gitarovým skupinám posledných rokov. Dvojica v týchto dňoch predstavila nový singel Trouble’s Coming, ktorý predznamenáva pripravovaný tretí album.

Ich eponymný debut z roku 2014 bol nominovaný na prestížnu cenu Mercury a na ostrovoch je dvojplatinový. Za druhý album How Did We Get So Dark? získala dvojica z Brightonu ocenenie Brit Awards ako kapela roku. Novinka Trouble’s Coming predznamenáva tretiu štúdiovú nahrávku. Kapela na ňom prepája svoj hardrockový štýl s novými vplyvmi. Ťažkotonážny zvuk osviežuje tanečná rytmika, ako by sa AC/DC ocitli na diskotéke.


Duo Royal Blood tvoria spevák a basgitarista Mike Kerr  a bubeník Ben Thatcher. Na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 2013. V marci 2014 vydali EP nahrávku Out of the Black. V auguste 2014 vydali eponymný album, ktorý dobyl UK Chart. Medzi fanúšikov kapely sa rýchlo zaradilo napríklad aj Dave Grohl z Foo Fighters alebo Jimmy Page z Led Zeppelin, ktorý formácii v roku 2015 odovzdal BRIT Award pre Britskú skupinu roka. Okrem toho majú na konte aj dve NME Awards, či po jednej Kerrang! Award a Q Award.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme doplnili a upravili.