Námorné hliadky na pobreží východnej Afriky používajú piesne od popovej hviezdy Britney Spears, aby odstrašili somálskych pirátov. Podľa dostupných informácií najlepšie fungujú skladby Oops! I Did It Again a ...Baby One More Time.

"Jej piesne boli vybrané bezpečnostným tímom, pretože sa zhodol, že ich piráti budú najviac nenávidieť. Sú to ľudia, ktorí neznášajú západnú kultúru a hudbu, a preto sú pesničky od Britney najlepšou voľbou," uviedol člen pobrežnej stráže Rachel Owens.

"Piráti sa snažia vyhýbať tejto hudbe ako to len ide. Hudbu Justina Biebera však používať nechceme - to by bolo proti Ženevskej konvencii," dodal s úsmevom Steven Jones z organizácie Security Association for the Maritime Industry.

Britney Spears v súčasnosti pracuje na novom albume s názvom Britney Jean, ktorý by mal vyjsť 3. decembra. Speváčka z neho zverejnila singel Work Bitch a už onedlho plánuje predstaviť aj pieseň Perfume. Na novinke spolupracovali aj William Orbit, Naughty Boy a Danja. Výkonným producentom albumu je will.i.am. Podľa speváčkiných slov by nová nahrávka mala byť aj o rozchode s jej bývalým priateľom Jasonom Trawickom.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk)
Foto: Facebook.com/britneyspears

Súvisiaci interpreti: Britney Spears