Skupina Hex tento týždeň odštartovala jesenné akustické turné vypredanými koncertmi v Žiline a v Liptovskom Mikuláši. Nové akustické úpravy hitov Keď sme sami, Maťo a Linda, V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie očarili publikum v oboch mestách. Kapelu v rámci Keď sme sami Acoustic Tour 2 čaká ešte šesť vystúpení.

"Veľmi sme si koncerty užívali, bolo opäť vypredané a bolo cítiť, že sa ľudia tešili na iný Hex. V divadle v Žiline sme hrali po prvýkrát a musíme povedať, že takýto priestor náramne svedčí akustickému hraniu. Veľmi si vážime priazeň našich fanúšikov a dávame im všetko. Oba koncerty boli zaplnené do posledného miesta a ľuďom sme sa po ich skončení ešte dlho venovali," teší sa z úspešného úvodu turné basgitarista a manažér Hexu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Hex, akustické turné, jeseň 2014 Zdroj: Katarína Mikulovská

Na Keď sme sami Acoustic Tour 2 sprevádza skupinu aj Mišo Veselský z Vetroplachu, ktorý hrá na klávesy a akordeón. Na prvých dvoch koncertoch sa však nečakane spolu s Hexom predstavil aj hudobník, ktorý s kapelou spolupracoval na jej aktuálnom singli. "Nečakaným hosťom koncertov bol Róbert Puškár, ktorý nahral panovú flautu do nášho nového singla Indiánske leto. Zavolal deň pred koncertom, že má rodinu v Žiline a že by si prišiel s nami zahrať, čo sa nakoniec ukázalo ako super nápad. Tak sa mu to zapáčilo, že s nami zahral aj v Liptovskom Mikuláši. Takéto spontánne veci máme radi a tešíme sa na ďalšie prekvapenia, ktoré turné prinesie," dodáva Yxo. 

Skladbu Indiánske leto a nové aranžmány najznámejších hexáckych hitov majú fanúšikovia možnosť zažiť ešte v šiestich mestách Slovenska. Ten najbližší sa koná už dnes večer v Kežmarku. Skalných fanúšikov určite poteší, že členovia kapely po každom koncerte zostávajú s fanúšikmi, predávajú a podpisujú tričká, CDčka či stále aktuálnu výberovku a knihu Všetko najlepšie 2013 -1992.

Zostávajúce termíny Keď sme sami acoustic tour 2:

29. 10. - Kežmarok, Mestské kultúrne stredisko
5. 11. - Malacky, Kino Záhoran
6. 11. - Bratislava, Stará tržnica
11. 11. - Bardejov, Spoločenský dom 
12. 11. - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
19. 11. - Trenčín, Piano Club
25. 11. - Praha, Roxy

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Hex