Speváčka Anka Repková prichádza s novou piesňou s názvom Vyznanie. Skladba, ktorá svojím aranžmánom pripomína filmovú či muzikálovú hudbu, je dielom talentovaného skladateľa Vaša Michalčíka.

Vyznanie nie je prvou spoluprácou týchto dvoch umelcov. Spoznali sa pred piatimi rokmi, keď sa Vašo stal Ankiným sprievodným klavíristom. "Jedného dňa prišiel na skúšku a zahral mi vtedy ešte len základnú tému Vyznania. Okamžite sa mi zapáčila a povzbudila som ho, aby pieseň dokončil," približuje začiatky skladby Anka. "Potom prišiel s celou piesňou aj s textom a ja som sa do nej po druhý raz zamilovala," uviedla Anka Repková.

"Pieseň som komponoval so zreteľom na Ankin prejav a hlas, ktorému svedčia najmä dlhšie melodické frázy. Pri aranžovaní bolo obsadenie sláčikov a dychových nástrojov celkom prirodzené, keďže svojím zvukom podčiarkujú celkovú atmosféru skladby," približuje kompozíciu skladby Vašo Michalčík. Pieseň zo začiatku prezentovali len na koncertoch, kde sa stretávali s veľmi pozitívnou odozvou. Jej nahratie bolo teda prirodzeným vyústením. Okrem Ankinho podmanivého spevu v skladbe dominujú klavír a sláčikové nástroje, pričom celá kompozícia vyvrcholí orchestrálnym druhým refrénom.

Anka si k nahrávaniu prizvala aj dirigenta Pavla Zajáčka, s ktorým spolupracuje v rámci jeho orchestra. Tentokrát sa však postaral o nahratie trombónu. Okrem neho sa na nahrávaní podieľali Ján Kružliak ml., Daniel Herich, Branislav Bielik, Samuel Šimek, Imro Gazovič, Martin Krížik a Jaroslav Bežák. Nahrávalo sa v štúdiu Rastislava Dubovského a Juraja Lehutu, ktorí sa postarali aj o mix a mastering. "S výsledkom som nesmierne spokojná. Verím, že nadšenie a lásku, ktorú sme všetci vložili do piesne, pocítia aj poslucháči. Už teraz sa teším na ďalší spoločný projekt, ktorý mám v hlave," naznačuje svoje ďalšie plány speváčka.


Anka Repková je známa z muzikálov Vlasy, Rebelové či Rocky Horror Show. Rovnako tiež vďaka jej pôsobeniu v Big Bande Gustáva Broma, v ktorom ako sólistka účinkovala v televíznych šou Let's Dance a Bailando na TV Markíza. Na konte má album Áno, už to viem... (2006) a niekoľko singlov. Okrem iných spolupracovala so spevákom Daliborom Jandom a s klavírnym virtuózom Richardom Rikkonom. Anka sa okrem spevu venuje aj hlasovému koučingu.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Katarína Marková, PR manažérka Anky Repkovej. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Zuzana Gavulová

Súvisiaci interpreti: Anka Repková