Slovenský spevák Miro Jaroš a jeho kolegyňa Dominika Mirgová zverejnili videoklip k piesni Chrobáčikovia. V klipe použili zábery z očakávaného francúzskeho animovaného filmu Chrobáčikovia: Údolie stratených mravčekov, pre ktorého slovenské znenie skladba vznikla. Snímka bude mať slovenskú premiéru 26. decembra.

Autorom piesne Chrobáčikovia je Miro Jaroš, ktorý sa aktuálne venuje tvorbe pre deti. "Ponuka napísať pesničku pre celovečerný film ma prekvapila o to viac, keď mi povedali, že je to vlastne animovaná rozprávka. Napísať pesničku k filmu nebolo ťažké, vybral som si príbeh odvážnej lienky, ktorá robí zle pavúkovi. Je to 'namotávka', ktorá by sa mohla páčiť aj dospelým," prezradil spevák.

"V skutočnosti mi hmyz nevadí, rešpekt mám len pred chlpatými pavúkmi, z niektorých druhov mám fóbiu. Najväčšia výzva prišla však neskôr. Chrobáčiky vo filme totiž nerozprávajú, len vydávajú zvuky. Vedel som, že tie zvuky v pesničke musia byť a keď som videl prvýkrát tú lienku, vedel som, že v pesničke musí byť aj Dominika," dodal Jaroš.

Dominika Mirgová sa zo spolupráce tiež veľmi teší. "Vždy som chcela naspievať pesničku k filmu. To, že je určený pre najmenších, je len príjemným bonusom. Deti totiž milujem. Je to milé a film bude tiež super. Už sa teším," vyhlásila.


Zdroj: SITA
Foto: Juraz Dózsa, Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová, Miro Jaroš