Stredajším koncertom v pražskej Hybernii Miro Žbirka úspešne zakončil českú časť vypredaného Vianočného Best of Video Tour. Turné začalo októbrovým londýnskym koncertom a od 1.12. bude pokračovať jeho slovenská časť, ktorá je tiež, okrem pridaného bratislavského koncertu (4.12.), vypredaná. Na pridaný koncert sa dajú zakúpiť už len posledné lístky.

Sympatie a potlesk pražského publika si dva dni po sebe získal Miro Žbirka už od prvej skladby 22 dní. Počas koncertov zazneli najväčšie hity Možno sa ti zdá, Fair Play, Zažni, Biely kvet, Vianočná, Čo bolí to prebolí a ďalšie. To všetko dopĺňali výnimočné projekcie pozostávajúce z klipov a animácií, ktoré dopĺňal Žbirka vtipnými komentármi.

So speváčkou Martou pokrstili čajom s mliekom v hrnčeku s obrázkom Beatles aj úplne nové dvoj-DVD The Best of Video obsahujúce kompletnú kolekciu spevákovych klipov od úplných hudobných začiatkov až po najnovší klip k skladbe Vianočná a dva filmové dokumenty. Záverečnú skladbu koncertu Mám rád spievalo publikum s Mirom Žbirkom spoločne a vzdalo tak spevákovi poctu i formou standing ovation.

Slovenská časť turné hlási posledné voľné vstupenky

Vianočné Best of Video Tour pokračuje v decembri v ôsmich slovenských mestách. Vstupenky na koncerty sú však už, rovnako ako tomu bolo v prípade českej časti turné, vypredané. Voľných je už iba zopár kusov na pridaný bratislavský koncert, ktorý sa uskutoční 4. decembra. Sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

"Teším se na tie koncerty, pretože aj po toľkých rokoch na pódiu zažijem niečo nové, niečo, čo sme ešte nerobili. Videoprojekcia spojená s live hraním tak, aby sa tieto dve zložky navzájom podporovali, to je to, o čo nám ide a čo sa nám, dúfam, podarí. Na rozdiel od koncertov so symfonickým orchestrom si spolu s chlapcami z kapely budeme môcť dovoliť aj improvizovať a bude priestor aj na hovorené slovo. A keďže to teraz nebude vo veľkých športových halách, veľmi sa teším na oveľa bližší kontakt s publikom a intímnejšiu atmosféru koncertov," povedal hudobník ešte pred začiatkom turné.

Vianočné turné podporil Meky Žbirka v novembri svojou vôbec prvou autorskou vianočnou piesňou Vianočná (o prímerí), ktorú narhal ešte minulý rok v londýnskom štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Pri príležitosti vydania dvoj-DVD The Best Of Video & Rarities sa novinka dočkala aj videoklipu. 


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Vianočné Best Of Video Tour 2014 - slovenské termíny:

1. 12. - Trnava, Dom kultúry - vypredané
3. 12. - Bratislava, Istropolis - vypredané
4. 12. - Bratislava, Istropolis
6. 12. - Lučenec, Kino Apollo - vypredané
7. 12. - Nitra, PKO - vypredané
9. 12. - Žiar nad Hronom, MsKC - vypredané
10. 12. - Prešov, Kino Scala - vypredané
13. 12. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry - vypredané

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Johana Turner.  

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka