Diskotéková ikona 70-tych a 80-tych rokov na čele s vtedajšou speváčkou skupiny Liz Mitchell v utorok (27.11.) zavítala na Slovensko. Hoci pod názvom Boney M. ste mohli v posledných rokoch vidieť vystupovať aj projekty iných speváčok, práve Mitchell je jediná, ktorej používanie značky Boney M. oficiálne uznáva aj zakladateľ skupiny a producent Frank Farian.

Pre tisícky prítomných fanúšikov, medzi ktorými boli zástupcovia všetkých generácií, umocnilo trojhodinový návrat v čase aj účinkovanie nemeckej skupiny Saragossa Band. Tá zažila časy najväčšej slávy v rovnakom období ako legenda európskej disco scény Boney M. a jej hity ako Hands Up, Agadou, Zabadak, Big Bamboo, Rastaman či Malaika nemohli chýbať ani na koncet v bratislavskom NTC.

Po asi hodinovej šou Saragossa Bandu patrilo pódium hlavnej hviezde večera na čele so skvelou Liz Mitchell. Kým niektoré z "Boney M. revivalov" pripomínajú skôr karaoke šou s reprodukovanou hudbou a tanečníkmi, Liz prináša plnohodnotný koncert s kapelou. Okrem nej sú členmi zostavy talentovaní mladí hudobníci a vokalisti, ktorí si hranie rokmi overených hitov s legendárnou speváčkou jamajského pôvodu užívali rovnako ako publikum.

Boney M. v Bratislave, 27.11.2018 Zdroj: PR

Takmer dve hodiny znel hit za hitom a zoskupenie nedalo publiku vydýchnuť. Zazneli všetky najväčšie hity ako Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers of Babylon či Rasputin. Liz Mitchell navyše výber skladieb obohatila aj o svoje obľúbené piesne iných umelcov. Zaznel tak aj megahit skupiny Fugees Killing Me Softly, ktorý s ňou odspievala celá hala, a na rozlúčku s Bratislavou ponúkla s citom odspievanú skladbu Let It Be od The Beatles, ktorá dala bodku za večerom plným zábavy, nostalgie ale aj poctivých speváckych a hudobných výkonov.

Po koncerte kapela ochotne podpisovala fanúšikom podpis karty a pózovala s nimi na spoločné fotky, ktoré sú pre divákov určite krásnou spomienkou.

Text: PR článok - Hudba.sk / Predpredaj.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Boney M