Jedna z najpopulárnejších českých kapiel Kryštof vydáva nový singel Hvězdáři, ktorý je duetom speváka Richarda Krajča s obľúbenou slovenskou speváčkou Simou Martausovou. Tá sa vo videoklipe k singlu predstavila s imidžom, na aký u nej fanúšikovia nie sú veľmi zvyknutí. Pieseň vznikla k filmu 3Bobule, ktorý sa do kín dostane budúci rok

Kapela Kryštof je súčasťou vinárskej komédie Bobule už od úplného začiatku a inak to nebude ani v pripravovanom treťom filme z populárnej série.

"Keď nás filmári oslovili aj na trojku, urobilo nám to opäť radosť. Mali sme už niekoľko rozpracovaných piesní na album, ktorý budeme vydávať v roku 2021, a voľba padla na duet, ktorý som napísal pre kapelu a Simu Martausovú. Sima nás totiž už pred dvoma rokmi oslovila na spoluprácu, a tak sa všetko pekne spojilo dohromady. Máme radi jej pesničky a ich energiu, takže sme boli radi, že sa jej song, v ktorom som sa prvýkrát pokúsil o slovenský text, zapáčil," komentuje autor hudby aj textu Richard Krajčo. Produkcie sa ujal Ondřej Fiedler a o mix a mastering sa postaral Ecson Waldes.

"Spolupráca s Richardom Krajčom a celou kapelou Kryštof mi urobila radosť. Mám rada ich hudbu a celé to bola krásna skúsenosť. Richard zložil celú pieseň dokonca aj so slovenským textom, čo je veľmi obdivuhodné. Som rada, že som sa toho celého zúčastnila - obľúbila som si aj ostatných členov kapely aj Richardovu Karin, s ktorou som sa vďaka natáčaniu zoznámila," dopĺňa Martausová.


Natáčanie filmu s názvom 3Bobule začalo v prvej polovici júla v Prahe, odkiaľ sa filmári po troch natáčacích dňoch presunuli na južnú Moravu, kde s prestávkami pracovali do polovice augusta. Rovnako ako v predošlých dvoch filmoch sa dej točí okolo Terezy Ramby, Kryštofa Hádka, Lukáša Langmajera a Miroslava Táborského. 3Bobule budú do kín uvedené 12. marca 2020. Videoklip k singlu Hvězdáři, réžíroval Ondřej Urbanec (ManaWorld) a okrem záberov na spevácku dvojicu obsahuje aj strihové zábery z filmovej novinky.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Youtube / Ondřej Urbanec

Súvisiaci interpreti: Kryštof, Sima Magušinová