Podobne ako Good Fancy a Katarína Knechtová, aj členovia prešovskej kapely Komajota pocítili v uplynulom roku zhoršenie situácie domácich kapiel na slovenskom mediálnom trhu, najmä u celoplošných rádií. Aj preto Komajota chystá na rok 2012 úplne nový projekt a tiež vlastnú hudobnú reláciu na internete.

"Svojím spôsobom to bol prelomový rok. Hlavne z dôvodu, že v podstate zanikli slovenské vydavateľstvá," myslí si bubeník a hrajúci manažér skupiny Stanislav Čorej. "Všetky mainstreamové kapely sú zrazu undergroundové, pretože rádiá nehrajú týchto interpretov v takej miere ako to bolo pred dvoma rokmi. Samozrejme okrem Rádia_FM, ktoré si zásadne vyberá tu alternatívnejšiu stránku slovenskej pop music, tým pádom jej hrá stabilne menej," dodal.

Rok 2011 podľa neho priniesol pozitívne ale aj nepríjemné prekvapenia. "Máme veľkú radosť z novej kapely Papyllon, ktorej držíme palce. Sklamala nás fotografia Tiny a Róberta Fica. Ale je nám to v podstate jedno."

V novom roku bude Komajota pracovať na novom projekte, o ktorom Čorej zatiaľ veľa neprezradil: "Tešíme sa na projekt, ktorý chystáme na november 2012. Príprava nám zaberie približne deväť mesiacov. Bude to ťažké, ale zároveň obohacujúce, kedže obsahuje nové výzvy."

Rok 2012 sa bude pre členov kapely niesť aj v znamení nového spôsobu komunikácie, ktorá by mala fanúšikom nahradiť chýbajúcu rozhlasovú publicistiku. "Pripravujeme webovú reláciu priamo z nášho štúdia. Bude o kapelách, stave slovenskej hudby, so živými vystupeniami a názormi, podľa nás, odborníkov," uviedol s nadsádzkou.

"Nebolo by zlé začať nahrávať nové skladby, tomu však nechávame pár mesiacov času, kedže nemáme úplne jasnú koncepciu," dodal na záver. Kapela Komajota vydala svoj tretí a zatiaľ posledný album Kolobeh v roku 2010. Už onedlho predstaví videoklip k novému singlu z aktuálnej štúdiovky s názvom Verím.

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU

Text: Hudba.sk
Foto: Komajota.sk

Súvisiaci interpreti: Komajota